Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met saxofonist Raaf Hekkema over zijn cd Paganini Caprices for saxophone, met composities die geïnspireerd zijn op het werk van de 19de-eeuwse Italiaanse componist Niccolo Paganini. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur het tweede deel over het Naardermeer, dat bedreigd wordt door de plannen om de A6 van Almere naar Schiphol door te trekken en in het tweede uur een gesprek met de Zuid-Afrikaanse schrijfster Marlene van Niekerk naar aanleiding van haar roman Agaat. Ook een bezoek aan de werkplek van zangeres Marjolein van der Klauw. 747AM, 20.03-23.00u.

Mezzo. Gesprek met dirigent en componist Dick Bakker. Behalve de laatste Nederlandse Eurovisie Songfestival-overwinning (Ding-A-Dong 1975) schreef Bakker meer dan 1.000 andere composities. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Gesprek met sportpresentator en bestuurslid van de stichting Suriprofs, Humberto Tan over de benefietwedstrijd voor de watersnoodramp in Suriname en het komende WK Voetbal. Radio 1, 0.04-0.45u.