Nog te droog

Het warme bijna zomerse weertype zet deze week door, al zal het wel iets minder zonnig en droog zijn dan vorige week. De regenperiodes worden echter voor de avond en nacht periode verwacht en overdag is het vrijwel overal droog.

Zondag was het met 14 tot 18 graden te koel voor de tijd van het jaar, maar vanaf vandaag is het opnieuw veel te warm. Zowel de nachten als de de dagen leveren een overschot van 3 of 4 graden. Met een zuidenwind werd vandaag warmte maar ook wat vochtigere lucht aangevoerd waarin de bewolking geleidelijk dikker werd. De temperatuur klom naar 19 tot 23 graden, terwijl de gemiddelde temperatuur halverwege mei in midden Nederland 17 graden is. Vanavond komen er vanuit het zuidwesten buien die mogelijk lokaal met een klap onweer gepaard gaan.

Komende nacht klaart het weer op maar ontstaan ook mistbanken. De dinsdag start op veel plaatsen grijs met mist en laaghangende bewolking. Pas in de loop van de ochtend weet de zon daar doorheen te breken. ’s Middags komen er zonnige perioden en dan wordt het 16 tot 22 graden bij een matige westelijke wind. Woensdag komen er juist ’s ochtends zonnige perioden.

’s Middags neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en opnieuw in de avond en nachtperiode vallen er enkele buien. Toch is er nog een flink neerslagtekort en dat betekent de tuinslang erbij voor het jonge groen en beslist geen open vuur in bos en heide.