Nawijn wil rapport Vaatstra niet geven

Den Haag. Tweede Kamerlid Hilbrand Nawijn weigert zijn rapport over de moord op Marianne Vaatstra aan Minister Piet Hein Donner te geven. De bewindsman had dit per brief verzocht. Eerder had Nawijn al laten weten dat de minister het rapport alleen zou krijgen als Donner hem persoonlijk zou bellen. De minister kan gebruik maken van de geanonimiseerde versie van het rapport, liet de woordvoerder van Nawijn gisteren weten. Nawijn verricht samen met ex-rijksrechercheur Hans Akerboom en zijn woordvoerder Bart Bakker een eigen onderzoek naar de nooit opgeloste moord op Vaatstra, omdat justitie volgens hem steken heeft laten vallen. De 16-jarige Vaatstra uit het Friese Zwaagwesteinde werd in 1999 in de nacht na Koninginnedag in een weiland bij Veenklooster verkracht en vermoord. In totaal zijn vijf mensen ooit als verdachte aangewezen. Allen bleken onschuldig en van een dader ontbreekt elk spoor.