Nader bekeken

Co Adriaanse heeft gisteren met FC Porto de dubbel behaald in Portugal. Na de landstitel won de voetbalclub ook het nationale bekertoernooi, door in de finale met 1-0 te winnen van Vitoria Setubal. Matchwinnaar was de Braziliaan Adriano, die vijf minuten voor de rust scoorde. Het was de dertiende keer dat FC Porto de nationale beker won.

De 58-jarige Amsterdammer, die vorig jaar als trainer overkwam van AZ, is uitgeroepen tot ‘trainer van het jaar’ in Portugal.

De prijzen met FC Porto waren de eerste titels in zijn trainersloopbaan. Adriaanse werd als trainer van Willem II in het seizoen 1998-’99 tweede in de eredivisie en haalde daarmee de Champions League. Bij AZ behaalde Adriaanse de derde plaats in de competitie. Met die club bereikte hij in het seizoen 2004-’05 ook de halve finale van de UEFA Cup. In de verlenging verloor AZ daarin van Sporting Lissabon.