Internet Voorkeur

Slechtvalken. In het Brabantse plaatsje De Mortel staat een zendmast van KPN. In die zendmast bouwde vorig jaar een stel slechtvalken hun nest. Dit jaar zijn ze terug, en heeft Planet Internet wederom een webcam op het nest van de valken gericht. Vorig jaar werd de website met de belevenissen van de vogels 200.000 keer bezocht.

Dit jaar zijn er vier jonkies uit hun ei gekropen. Op de site is meer te doen dan alleen kijken naar de op zichzelf al zeer verslavende beelden van het gewriemel en gepluk in het nest. Zo is er een prijsvraag uitgeschreven voor de lezertjes van Kidsplanet, waarin de beste namen voor de kuikens beloond zullen worden met een ‘verrassingspakket’.

Ook aardig is de mogelijkheid om met andere vogelaars die vanaf hun werk de groei van de jonkies in de gaten houden te chatten of in het forum ervaringen uit te wisselen.

Tot slot biedt de site een handige lijst links naar andere webcams die op dieren gericht staan. Te begluren zijn: torenvalken, visarenden, ooievaars, kerkuilen, zeearenden, koolmezen, zeehonden, reuzenpanda’s, ijsberen, tijgers en nog zo wat fauna.

Wie hierna nog niet genoeg dieren heeft bekeken, kan terecht op de animal-pagina van webcamlocator.

www.planet.nl/slechtvalken

www.webcamlocator.com/animals/