Draairadio

Draairadio In een tijd waarin gadgets kleiner worden en steeds meer kunnen, is het voor fabrikanten steeds moeilijker om origineel uit de bus te komen. Origineel is de nieuwe gadget van Sony in ieder geval. Het Japanse bedrijf komt nu met een produkt waar geen USB-kabel en zelfs geen batterijen aan te pas hoeven te komen. Dat klinkt heel modern. De vraag is of dat ook zo is. Sony brengt namelijk een radio op de markt die aangezwengeld moet worden. Daarmee is de Sony ICF-B01 de knijpkat, zo’n zaklantaarn die op een handdynamo werkt, onder de radio’s. Helaas valt de nieuwe radio niet echt gemakkelijkt te gebruiken als een zaklantaarn, tenzij je voldoende hebt aan een klein LED-lampje. Hoogstwaarschijnlijk heeft de Japanse fabrikant de radio ontworpen voor rampsituaties, zoals aardbevingen. Het is nog onbekend hoeveel de radio gaat kosten en wanneer die in Nederland te koop zal zijn.

In een tijd waarin gadgets kleiner worden en steeds meer kunnen, is het voor fabrikanten steeds moeilijker om origineel uit de bus te komen. Origineel is de nieuwe gadget van Sony in ieder geval. Het Japanse bedrijf komt nu met een produkt waar geen USB-kabel en zelfs geen batterijen aan te pas hoeven te komen. Dat klinkt heel modern. De vraag is of dat ook zo is. Sony brengt namelijk een radio op de markt die aangezwengeld moet worden. Daarmee is de Sony ICF-B01 de knijpkat, zo’n zaklantaarn die op een handdynamo werkt, onder de radio’s. Helaas valt de nieuwe radio niet echt gemakkelijkt te gebruiken als een zaklantaarn, tenzij je voldoende hebt aan een klein LED-lampje. Hoogstwaarschijnlijk heeft de Japanse fabrikant de radio ontworpen voor rampsituaties, zoals aardbevingen. Het is nog onbekend hoeveel de radio gaat kosten en wanneer die in Nederland te koop zal zijn.

Kijk voor andere nieuwe gadgets op nrc.nl/hebben