Doop grootste marineschip ooit

Doop grootste marineschip ooit Vlissingen, 15 mei. Op de werf van De Schelde Marinebouw in Vlissingen, onderdeel van Damen Shipyards, is dit weekeinde het grootste marineschip ooit in Nederland te water gelaten. Het amfibische transportschip ‘Johan de Witt’ is 176 meter lang, 45 meter hoog, 29 meter breed en heeft een maximale waterverplaatsing van 16.680 ton. Het casco van het schip werd op een Roemeense werf van Damen gebouwd en wordt in Vlissingen opgetuigd. Nog maar twee jaar terug gaapte in het orderboek van De Schelde na de afbouw van de Johan de Witt een leegte. Die positie is aanzienlijk verbeterd. Indonesië bestelde intussen vier korvetten en de koninklijke marine zal zo goed als zeker vier grote patrouilleschepen en een zogenoemd joint support ship bestellen, een kruising tussen een vrachtschip en een helikoptervliegdekschip. Ook in het buitenland bestaat groeiende belangstelling voor schepen van De Schelde voor amfibische operaties. Foto Evelyne Jacq Europa, Nederland, Vlissingen, Ritthem, 13-05-2006 Schelde Marinebouw, Dok2 Vlissingen-oost. Bianca Balkenende-Hoogendijk, echtgenote van de Minister-President, doopt zaterdag in Vlissingen het Landing Platform Dock (LPD) 'Johan de Witt'. De Marinemuziekkapel wacht op de plechtigheid. Het schip wordt in opdracht van de Koninklijke Marine gebouwd door Schelde Marinebouw en zal onder meer worden ingezet voor het Korps Mariniers. Tot de belangrijkste taken van het schip behoren het uitvoeren van amfibische operaties, het verzorgen van amfibische transportcapaciteit en het leveren van commandofaciliteiten. Daarnaast kan de 'Johan de Witt' worden ingezet voor rampenbestrijding en humanitaire taken. Scheepswerf, scheepsbouw, schip, boot , defensie , doop , doopsel , dopen , droogdok , hulp , humanitaire , koninklijke , korps , landing , leger , leveren , lpd , marine , marinebouw , mariniers , operaties , platform ,rampenbestrijding , reddingsschip , speciale , transport , transportcapaciteit , troepen , vaartuig , vervoer , economie, werkgelegenheid, arbeid, Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne