7 redenen om thuis te blijven

1 serie

Trailer Park Boys

MTV, 23.35-0.00u.

In Canada, de VS en Engeland gingen cultliefhebbers al voor de bijl bij het zien van de televisieserie `Trailer Park Boys`. Na vijf jaar maakt Nederland nu kennis met trailer park trash Ricky, Julian en Bubbles. De filmstijl kennen we van andere `mockumentaries` als The Office. Een cameraploeg strijkt neer in een woonwagenpark in Halifax, Canada. De personages zijn al even simpel en vermakelijk als hun dialogen, die ook dienst doen als afleveringstitels, als: “Fuck Community College, Let's Get Drunk and Eat Chicken Fingers“. Ricky is tegen wil en dank afhankelijk van zijn slimmere vriend Julian, die op zijn beurt telkens in de problemen komt door zijn loyaliteit aan Ricky. Hun belangrijkste besognes zijn drank en drugs gebruiken en uit de bak blijven, wat wordt bemoeilijkt door ex-agent Lahey en zijn halfnaakte hulp Randy. De acteurs zijn ook auteurs van de serie. Ze putten uit hun eigen ervaringen in het woonwagenpark. De drie personages zijn inmiddels gewilde gasten in tv-shows. En de grote glimlach en jampotglazen van Bubbles doen het goed op Canadese t-shirts. Wanneer gaat Nederland overstag? (LvdV)

Trailer Park Boys MTV, 23.35-0.00u. In Canada, de VS en Engeland gingen cultliefhebbers al voor de bijl bij het zien van de televisieserie ‘Trailer Park Boys’. Na vijf jaar maakt Nederland nu kennis met trailer park trash Ricky, Julian en Bubbles. De filmstijl kennen we van andere ‘mockumentaries’ als The Office. Een cameraploeg strijkt neer in een woonwagenpark in Halifax, Canada. De personages zijn al even simpel en vermakelijk als hun dialogen, die ook dienst doen als afleveringstitels, als: „Fuck Community College, Let's Get Drunk and Eat Chicken Fingers”. Ricky is tegen wil en dank afhankelijk van zijn slimmere vriend Julian, die op zijn beurt telkens in de problemen komt door zijn loyaliteit aan Ricky. Hun belangrijkste besognes zijn drank en drugs gebruiken en uit de bak blijven, wat wordt bemoeilijkt door ex-agent Lahey en zijn halfnaakte hulp Randy. De acteurs zijn ook auteurs van de serie. Ze putten uit hun eigen ervaringen in het woonwagenpark. De drie personages zijn inmiddels gewilde gasten in tv-shows. En de grote glimlach en jampotglazen van Bubbles doen het goed op Canadese t-shirts. Wanneer gaat Nederland overstag? (LvdV) De jampotglazen van Bubbles zijn een hit op t-shirts in Canada

2 Portret

Dokument: Portret van een Gokverslaafde

Ned.1, 22.55-23.40u.

Documentairemaker Paul Hegeman volgt twee gokverslaafden in een dagelijkse poging het geluk af te dwingen. De 60-jarige Ria is al 20 jaar verslaafd aan gokken. Zij ziet het spelletje vooral als een kick om de sleur van alledag te ontvluchten. De 34-jarige Christian heeft een torenhoge schuld, maar blijft desondanks de gang naar de gokhal maken. Deel één van een tweeluik.

3 drama

Rozengeur & Wodka lime

Talpa, 21.40-22.35u.

Alex houdt Stefan op afstand, omdat zij Celine niet wil kwetsen. Maar dan staat hij voor haar deur met loeiende sirene. Catherina pikt het overspel van Walter niet langer en slaat met haar kinderen op de vlucht. Maar waar naartoe? Iedereen is opgetogen als Sanne weer thuiskomt. Behalve Babette. Als Boris en Katja in opstand komen tegen de reisplannen van hun ouders, worden zij door Donna en Jasper genadeloos onder druk gezet.

4 Live

Zomeravondcafé

Ned.2, 19.30-20.30u.

Nieuw dagelijks live-programma. Presentator Bert Kluizinga behandelt in Zomeravondcafé tot aan het WK elke week een ander Europees vakantieland. Kok Ad Janssen is culinair gastheer en serveert spannende hapjes op het `TROS-terras`. Martin Gaus brengt regelmatig een bezoek aan het café en er treedt elke dag een nationale of internationale artiest op. Ook Harry Vermeegen is van de partij. Hij volgt het Nederlands elftal.

5 Romantiek

Bed of roses

Te koop via www.bestel.nl, 12,90 euro

Romantische avondjes zijn vaak niet gepland. Op een mooie zwoele avond met je net binnengehaalde `projectje`, vervloek je jezelf dat er niets in huis is. Er liggen misschien nog wat kaarsen in de kast, maar that`s it. Dan blijkt dit product, namaak rozenblaadjes, erg handig. Romantiek kan je namelijk best een beetje stimuleren dan wel forceren. En dus ook plannen. Jullie begeven je richting slaapkamer? Snel trek je uit de la van je nachtkastje het plastic emmertje met rozenblaadjes. Je strooit ze nonchalant over het bed en werpt je geliefde er achteraan. En voor de praktisch ingestelde mensen onder ons: echte rozenblaadjes zijn wel leuk, maar ze geven af en verleppen snel. Verloren blaadjes gaan na een tijdje aardig stinken onder de dekens. Deze niet. En ze zijn recyclebaar. Overigens doen ze het in bad niet echt goed. Ze zinken direct naar de bodem. (ML)

6 huisdierending

Agility Tunnel

O.a. te koop op www.happypets.nl, 125 euro

Honden doen tenminste wat de baas zegt. Het kan wel even duren voor ze alle basiscommando`s als zit, lig en `hou toch eens stil` doorhebben. Veel belonen helpt. Maar wat te doen als de basis gelegd is, en de trouwe vriend niet veel meer te leren valt? Dan gaan mensen rare dingen bedenken. Agility bijvoorbeeld: behendigheidstests voor honden. Je weet wel, die trucs die honden en bazen vroeger bij Martin Gaus altijd mochten uithalen. Heb je vanavond toch niks beters te doen, dan begin je met je hond in de tuin met een van de toestellen: de tunnel. Deze is gemaakt van nylon en 5 meter lang. De doorsnede van 60 cm is groot genoeg voor volwassen honden van een flink formaat. Veel beestjes zijn in het begin niet zo enthousiast om door een felgekleurde plastic tent te moeten rennen, maar met een hondenkoekje aan de uitgang komt het vast goed. Succes. (JL)

7 Site-seeing

Wandelen

www.weekendhike.nl

,,We begonnen met een koffiepauze bij de `Heksendans`. Door het mooie weer had iedereen er zin in en gingen we met een volledige groep van start. Na de koffie moesten we er gelijk tegenaan en al dalend en klimmend gingen we op weg richting Nijmegen,“ schrijft organisator en kaartlezer Nicole over de wandeling in Berg en Dal zondag 7 mei. Via de site weekendhike.nl kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor wandelingen of ze zelf organiseren. Doelgroep zijn mensen tussen 20 en 40 jaar, omdat, zo meldt initiatiefnemer Ruben Piek, hijzelf twintiger is en het leuk vindt om met leeftijdsgenoten te wandelen. Door in te loggen en per dagtocht een `strip` te betalen (2,40 tot 3 euro) of een jaarkaart à 27,50 euro te kopen, kan je je inschrijven voor wandelingen. Deelnemer Mark, over de tocht in Berg en Dal: ,,Ik vond het een duivels mooie route. De picknick bij het meertje was perfect.“ (ML)

    • Leendert van der Valk
    • Marleen Luijt