www.nrc.nl

Taakstraf blogger. Het openbaar ministerie (OM) heeft gisteren een werkstraf van 180 uur, waarvan 90 uur voorwaardelijk, tegen de Nederlands-Turkse weblogger Ertan Kilic geëist. Marie José Klaver maakt er melding van op haar weblog. Volgens het OM heeft Ertan zich schuldig gemaakt aan grievende belediging van minister Verdonk en homo’s, het aanzetten tot geweld tegen homo’s en het oproepen tot een aanslag in Amsterdam. Een van zijn omstreden uitspraken luidt: „Zodra de islamitische wet van kracht is in Nederland, zal ik de eerste zijn die elke protesterende homo, met het hoofd naar beneden, van de Westertoren zal duwen. Tweede-Kamerlid Boris D. van D66 maakt daarbij een goede kans om als eerste te mogen.” Kilic zegt bij Emerce dat zijn teksten als satire zijn bedoeld. „Er wordt met twee maten gemeten. Niet-moslims mogen alles maar roepen over moslims, maar omgekeerd blijkbaar dus niet. Anders zat ik hier niet.” www.nrc.nl/klaver

Who’s next? Aanstaande maandag is Lousewies van de Laan de allereerste gast in het nieuwe dagelijkse tv-programma Who’s Next bij RTL Z op RTL 7. Samen met presentator en NRC-journalist Robert van de Roer (foto) neemt ze de nrc.next van die ochtend door aan haar ontbijttafel. Natuurlijk zal het ook gaan over het D66-congres van dit weekend.

Who’s Next is het dagelijkse tv-programma van nrc.next en RTL Z. Elke ochtend neemt Robert van de Roer de krant door met bekende of minder bekende Nederlanders uit het nieuws. Een paar uur later wordt het interview uitgezonden. De afleveringen zijn ook te zien op de site van NRC Handelsblad.

www.nrc.nl/whosnext

Taakstraf blogger. Het openbaar ministerie (OM) heeft gisteren een werkstraf van 180 uur, waarvan 90 uur voorwaardelijk, tegen de Nederlands-Turkse weblogger Ertan Kilic geëist. Marie José Klaver maakt er melding van op haar weblog. Volgens het OM heeft Ertan zich schuldig gemaakt aan grievende belediging van minister Verdonk en homo’s, het aanzetten tot geweld tegen homo’s en het oproepen tot een aanslag in Amsterdam. Een van zijn omstreden uitspraken luidt: „Zodra de islamitische wet van kracht is in Nederland, zal ik de eerste zijn die elke protesterende homo, met het hoofd naar beneden, van de Westertoren zal duwen. Tweede-Kamerlid Boris D. van D66 maakt daarbij een goede kans om als eerste te mogen.” Kilic zegt bij Emerce dat zijn teksten als satire zijn bedoeld. „Er wordt met twee maten gemeten. Niet-moslims mogen alles maar roepen over moslims, maar omgekeerd blijkbaar dus niet. Anders zat ik hier niet.”

www.nrc.nl/klaver