Vreugdevuur der ijdelheden

RECORDPOGING:een Amerikaanse showman houdt onder water zijn adem in en verliest het bewustzijn Foto AFP verdrinken verdrinkingen stunts stuntmannen A doctor keeps an eye on magician David Blaine as he attempts to hold his breath for nine minutes, after having being encased in an 8-foot acrylic sphere filled with water at Lincoln Center in New York 08 May 2006. Blaine, who has spent almost a week in aquarium shirtless and with an oxygen tube in his mouth, planned to end the stunt tonight by holding his breath under water longer than 8 minutes, 58 seconds tomorrow. But he had to be taken out of the water after only being able to hold his breath for 7 minutes and 8 seconds, chained and shackled. AFP PHOTO Timothy A. CLARY
RECORDPOGING:een Amerikaanse showman houdt onder water zijn adem in en verliest het bewustzijn Foto AFP verdrinken verdrinkingen stunts stuntmannen A doctor keeps an eye on magician David Blaine as he attempts to hold his breath for nine minutes, after having being encased in an 8-foot acrylic sphere filled with water at Lincoln Center in New York 08 May 2006. Blaine, who has spent almost a week in aquarium shirtless and with an oxygen tube in his mouth, planned to end the stunt tonight by holding his breath under water longer than 8 minutes, 58 seconds tomorrow. But he had to be taken out of the water after only being able to hold his breath for 7 minutes and 8 seconds, chained and shackled. AFP PHOTO Timothy A. CLARY AFP

richards uit ziekenhuis

Rolling Stone Keith Richards (62) is een ziekenhuis in Nieuw-Zeeland ontslagen, nadat hij daar geopereerd was aan zijn hoofd. Hij had steeds hoofdpijn, nadat hij onlangs uit een kokospalm was gevallen tijdens een vakantie op de Fiji-eilanden. De Stones hebben hun Europese tour, die 29 mei in Barcelona zou beginnen, moeten uitstellen wegens het kokospalmincident. Richards dankte de ‘dokters en prachtige vrouwen die pijnlijke nachten minder pijnlijk en korter maken. ’ Richards had een hersenschudding nadat hij uit de palm was gevallen. Waaraan hij precies geopereerd is, is niet bekend. Hij blijft nog onbepaalde tijd voor behandeling in Nieuw-Zeeland. (BBC)

PROTESTEN da vinci code

Op het filmfestival in Cannes gaat volgende week de film naar de beroemde thriller van Dan Brown The Da Vinci Code in première. Vanaf woensdag draait de film ook in ons land. Wereldwijd zijn katholieke protesten tegen de film ontstaan. In Rome heeft een bisschop zich tegen de film gekeerd. In Engeland wil een Da Vinci Code Response Group dat duidelijk gemaakt wordt dat Browns boek, waarin beweerd wordt dat Jezus een kind had bij Maria Magdalena, fictie is. In India willen katholieken dat de film verboden wordt, omdat de film ‘een aanval op hun geloof is’. (BBC)

LUCHTHAPPEN

De Amerikaanse showman David Blaine is afgelopen dinsdag bewusteloos uit een grote ronde watertank gered, na een mislukte recordpoging om zijn adem onder water in te houden. Na zeven minuten adem inhouden werd hij onwel en uit het water gehaald: twee minuten te kort voor een record. Hij verbleef al zeven dagen in een reuzenvissenkom op Lincoln Square in New York. Hij wil het opnieuw proberen. (BBC)

britney weer zwanger

Britney Spears (24) en haar man Kevin Federline (28) krijgen een tweede kind. Dat vertelde de zangeres deze week in de David Letterman-show. ‘Maak je geen zorgen Dave’, zei de zangeres, ‘het is niet van jou.’ Spears heeft al een zoontje, Sean Preston, dat in september vorig jaar geboren werd.