Verbied verkoop van spuitbussen voor graffiti

Op de achterpagina van de krant van 28 april stond een verhaal over graffiti in Amsterdam. Er stond geen enkele kritische vraag in aan het adres van degene die al die graffiti op gevels aanbrengt. Wat mij in Amsterdam opvalt, is dat graffiti een plaag aan het worden is. Ik heb er bijvoorbeeld bijna een dagtaak bij gekregen, om mijn slechts 2,70 meter gevel aan de gracht vrij te houden van afzichtelijke graffiti. Als het niet weggehaald wordt, komt de volgende rioolrat midden in de nacht er nog iets bij zetten. Wat bezielt die jongelui om midden in de nacht de stad vol te spuiten en zo het leefmilieu te vervuilen?

Hoe zou de auteur van het verhaal het vinden als zijn eigen gevel volgespoten zou worden? Blijft hij dan ook zo lyrisch over het fenomeen?

Het zal in de Amsterdamse politiek nog wel 10 jaar duren voor een oplossing komt voor deze milieuvervuilende gevelverontreiniging.

De echte oplossing is waarschijnlijk te simpel voor de politici. Het enige dat zal werken is een verbod op de verkoop van spuitbussen. Voorlopig zou het prettig zijn als de politie eens wat daders zou kunnen pakken.

    • Hans Tulleners