Televisie Overige films

They Died with Their Boots on (Raoul Walsh, 1941, VS). Errol Flynn speelt een onstuimige generaal Custer in dit Hollywoodepos dat begint als een romantische komedie maar tragisch eindigt met de fatale slag bij Little Big Horn. Ook met Olivia de Havilland. BBC2, 11.00-13.15u.

Small Time Crooks (Woody Allen, 2000, VS). Woody Allen speelt zelf de hoofdrol in deze lichte komedie die verwijst naar zijn vroege films als ‘Take the Money and Run’ en ‘Bananas’. Schlemiel Allen probeert vergeefs een bank te beroven en wordt vervolgens rijk dankzij de koekjeshandel van echtgenote Tracey Ullman. Dan blijkt dat het hun armoede is geweest die hun slechte smaak in bedwang wist te houden. Met Hugh Grant als Engelse kunsthandelaar. RTL7, 14.25-16.00u., met reclame.

Camouflage (James Keach, 2001, VS). Mislukte komedie met Leslie Nielsen als privé-detective. Veronica, 18.00-19.50u., onderbroken door reclame.

Ishtar (Elaine May, 1987, VS). Deze peperdure avonturenkomeflopte genadeloos, ondanks (of dankzij) de atypisch gecaste sterren Dustin Hoffman (als lady’s man) en Warren Beatty (als sukkel). Derderangs zangduo raakt verwikkeld in Noordafrikaanse burgeroorlog. Met Isabelle Adjani als revolutionaire. RTL7, 16.00-18.00u., onderbroken door reclame.

Van Wilder (Walt Becker, 2002, VS/Duitsland). Sekskomedie voor tieners met Ryan Reynolds als eeuwige student. RTL5, 20.30-22.15u., met reclame.

Top Gun (Tony Scott, 1986, VS). Chauvinistisch kassucces van Amerikaanse bodem over de recruten van een militaire elite-academie voor straaljagerpiloten. De roekeloze Tom Cruise (toen 24) wordt er volwassen. Ook met Kelly McGillis en het liedje Take My Breath Away. Veronica, 20.30-22.35u., met reclame.

The Bad and the Beautiful (Vincente Minnelli, 1952, VS). Venijnig melodrama over Hollywood. Actrice Lana Turner, scenarist Dick Powell en regisseur Barry Sullivan halen herinneringen op aan meedogenloze producent Kirk Douglas. Oscar voor Gloria Grahame. Arte, 20.40-22.40u.

A toute vitesse (Gaël Morel, 1996, Frankrijk). André Téchiné en François Truffaut waren de voorbeelden voor het filmdebuut van de 24-jarige Morel: een drama dat met horten en stoten verhaalt over door matte wanhoop gekenmerkte jongeren in Parijs. Hoofdpersoon is een jonge schrijver uit de provincie. TV5, 23.20-1.00u.

Rachel and the Stranger (Norman Fister, 1948, Verenigde Staten). Charmante romantische western waarin William Holden zijn vrouw Loretta Young pas als echtgenote gaat behandelen nadat de vreemdeling Robert Mitchum zich heeft aangediend. Maandag, BBC2, 14.30-16.00u., in zwart-wit.