Radio Voorkeur

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor het kookboek Lekker Landschap van auteur Michiel Bussink. Hij laat zien wat er in de omgeving in de natuur aan lekkers te vinden is en laat chefkok Eric van Veluwen van Landgoed Rhederoord daar iets eetbaars van maken. Verder krijgt winkelketen Gamma de ‘Botte Bijl voor Fout Hout’ voor tuinmeubelen. Al dertien jaar geleden had de winkel beloofd over te schakelen op ‘goed’ hout met FSC-keurmerk. Radio 1, 8.10-10.00u.

Opium. Onder meer een gesprek met de Zuid-Afrikaanse schrijver, dichter en schilder Breyten Breytenbach over zijn bundel Intieme vreemde met beschouwingen over het schrijverschap. Verder regisseur Themi Venturas en musicologe Bela Luttmer over de Europese première in het muziektheater van de Zuid-Afrikaanse opera Princes Magogo. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio atelier. Radioportret over de 50-jarige schrijfster en kamelendrijfster uit Amsterdam Arita Bayens. In 1990 gaf zij haar baan op als milieubiologe en besloot met een paar kamelen door de woestijn van Egypte en Soedan te trekken. Radio 1, 21.04-22.00u.