Radio Voorkeur

Knetterende letteren. Schrijver Stijn van der Loo vertelt over zijn boek De held Jacob Mulle, waarin een gesjeesde biologiestudent leraar wordt op een middelbare school. Verder een discussie over de betekenis van de Ierse schrijver Samuel Beckett als toneelschrijver en prozaïst. 747AM, 14.02-15.00u.

Zorg en hoop. Aandacht voor de watersnoodramp in de binnenlanden van Suriname met mogelijk een telefonische reactie van de Surinaamse president Ronald Venetiaan. 747AM, 17.00-18.00u.

Opium. Aandacht voor Mozart en wat er bij de familie Mozart op tafel kwam met wetenschapsjournalisten Lizet Kruyff en Jonneke Krans. Zij schreven het boek Mozarts Menu. Ook in deze uitzending Stijn van der Loo over zijn boek De held Jacob Mulle. Verder anglist Jan Jonk over de Nederlandse vertaling van de Shakespeare-biografie van de Britse schrijver Peter Ackroyd. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. De ruim zeventigjarige nazi-jager en journalist Jack Kooistra – de Friese Simon Wiesenthal – praat over de oorlogsmisdadigers die hij heeft opgespoord. Radio 1, 0.04-1.00u.