Licht wisselvallig

Het voor de tijd van het jaar zeer warme, en verder ook droge en zonnige weer is voorbij. Vandaag pakt de lente op diverse plaatsen nog zeer verdienstelijk uit, maar de komende dagen verlopen duidelijk koeler, zonder dat het echt koud wordt overigens. Het is ook licht wisselvallig geworden.

Vandaag vallen er vooral ten zuiden van de grote rivieren enkele buien, vanaf maandag krijgt ook de rest van het land zo nu en dan een paar buien te verwerken, vooral dinsdag. In een brede strook van west naar oost over het midden van het land is het vanmiddag nog steeds warm. Vooral daar waar de zon nog redelijk vaak doorbreekt, kan het nog 23 of 24 graden worden. Onder de bewolking in het zuiden en vooral daar waar een regen of onweersbui gaat vallen, blijft het kwik wat achter. In het waddengebied is het een stuk frisser. Daar draait de wind naar noord en drijven er enkele wolkenvelden binnen. Het wordt er hooguit 16 graden. De wolkenvelden daar hangen samen met de voorste begrenzing van koelere lucht, die komende nacht het hele land zal veroveren. Overal drijven dan wat wolkenvelden over en gaat er een enkele bui vallen.

Zondag overdag klaart het vanuit het noorden weer op. Bij een matige noordelijke wind wordt het dan 14 tot 18 graden. De komende dagen keert de warmere lucht op zijn schreden terug. Er hangt dan veel bewolking, er vallen enkele buien, maar met 15 tot 21 graden is het niet koud.