Inferno op het strand van Nigeria

Inferno op het strand van Nigeria Lagos, 13 mei. Politieagenten en hulpverleners inspecteren het strand van het Nigeriaanse eilandje Atlas Creek, niet ver van Lagos, waar gistermiddag een oliepijpleiding ontplofte. Mogelijk meer dan tweehonderd mensen kwamen om in de verzengende vuurzee die daarop volgde. De explosie is vermoedelijk veroorzaakt doordat gaten in de pijpleiding waren geboord om illegaal brandstof af te tappen. Dat zou het werk zijn geweest van arme bewoners in de omgeving die hopen met de verkoop van brandstof iets te verdienen. Tussen de verkoolde lichamen werden honderden jerrycans aangetroffen. Vergelijkbare rampen hebben zich de afgelopen jaren vaker voltrokken in Nigeria. Pagina 5 Foto AP ** EDITORS NOTE GRAPHIC CONTENT ** Police and officials stand behind a burned corpse lying on the ground next to the gas pipeline that exploded at the waterside village of Ilado, about 45 kilometers (28 miles) east of Lagos, Abuja, Nigeria, Friday, May 12, 2006. Gas gushing from a ruptured Nigeria pipeline exploded Friday as villagers scavenged for the free fuel, setting off an inferno that killed up to 200 people and left charred bodies scattered around the site.(AP Photo/Sunday Alamba) Associated Press