Film The Weather Man

Film The Weather Man Amerikaanse film uit het genre ‘male midlife crisis’. Nicholas Cage voelt zich minderwaardig ten opzichte van zijn ex-vrouw, zijn kinderen, zijn succesvolle vader en alle mensen die hem op tv als weerman zien. Sommige bekogelen hem met appeltaart en fast food. „Het is een geweldige running gag in The Weather Man, een nieuwe metafoor voor een gevoel dat veel mensen wel zullen kennen: je bent een lul en iedereen ziet dat je een lul bent. Het is niet te verbergen. (...)Gore Verbinski en Stewve Conrad hadden het geluk dat Dave gespeeld wordt door Nicholas Cage, van alle grote Amerikaanse sterren degene die het geloofwaardigst is als hij voor lul staat.” Bianca Stigter, 10 mei 2006 The Weather Man. Regie: Gore Verbinski. Met: Nicholas Cage, Michael Caine, Hope Davis. In: 12 bioscopen. *** scene uit de film The Weather Man FOTO: UIP Nicolas Cage

Amerikaanse film uit het genre ‘male midlife crisis’. Nicholas Cage voelt zich minderwaardig ten opzichte van zijn ex-vrouw, zijn kinderen, zijn succesvolle vader en alle mensen die hem op tv als weerman zien. Sommige bekogelen hem met appeltaart en fast food.

„Het is een geweldige running gag in The Weather Man, een nieuwe metafoor voor een gevoel dat veel mensen wel zullen kennen: je bent een lul en iedereen ziet dat je een lul bent. Het is niet te verbergen. (...)Gore Verbinski en Stewve Conrad hadden het geluk dat Dave gespeeld wordt door Nicholas Cage, van alle grote Amerikaanse sterren degene die het geloofwaardigst is als hij voor lul staat.” Bianca Stigter, 10 mei 2006

The Weather Man. Regie: Gore Verbinski. Met: Nicholas Cage, Michael Caine, Hope Davis. In: 12 bioscopen.