Een burgemeester hoort geen bekeuring te krijgen

Deze krant berichtte op 2 mei dat de burgemeester van Blaricum door de politie was aangehouden omdat zij ,,een slok te veel op had.” In reactie op dit voorval stelde de commissaris van de koningin van Noord-Holland voor burgemeesters een auto met chauffeur ter beschikking te stellen, aangezien zij lange werkdagen maken, zij soms verplicht zijn een receptie te bezoeken en dat het soms moeilijk is te bepalen tot hoever men kan gaan.

Het voorstel van de commissaris van de koningin is slecht. De burgemeester is hoofd van de politie en behoort dus de eerste te zijn die ervoor zorgt geen bekeuring te krijgen. Er zijn veel mensen die lange werkdagen maken en die soms een receptie moeten bezoeken. Zij moeten dan ook zorgen geen alcohol te gebruiken als zij nog moeten rijden. Trouwens, er zijn bij iedere receptie niet-alcoholische dranken beschikbaar.

    • Mevr. Mr. A. G. Valkis