de golfclub

Een regulier rijbewijs is niet nodig voor de handicart. 12/5/2006 Foto Freddy Rikken Handicart-file NGC
Een regulier rijbewijs is niet nodig voor de handicart. 12/5/2006 Foto Freddy Rikken Handicart-file NGC Rikken, Freddy

Inva(lide)kar – het vierkante woord loopt niet, ofschoon het aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. In het obligate, in het zakenleven tot vervelens toe gebruikte Engels rolt het beter: de handicart. Golfen betekent voornamelijk slenteren en wanneer een speler permanent of tijdelijk slecht ter been is, wordt hem of haar toch de kans gegund om aan het edele spel te blijven deelnemen. Niet alleen bij de Nieuwegeinse, ook bij andere golfverenigingen bestaat die mogelijkheid. Daarvoor – en hoeveel stichtingen zou ons sportwereldje inmiddels al tellen? – is een landelijke stichting in het leven geroepen, die zorgt dat er voldoende donaties binnenkomen om de grappige en door groene stroom aangedreven karretjes aan te schaffen en te onderhouden. Voor drie euro kan een kreupele golfer een handicart huren om in alle comfort de achttien holes af te rijden. Dus niet al zwaaiend met de ijzers, burgermansgolf is warempel geen elitair paardenpolo! Nu kan men een (tijdelijke) handicap voorwenden om tegen kostprijs op zijn of haar luie bedriegerskont over het terrein te crossen. Tegen dat verwerpelijke en onsportieve gedrag is een strenge maatregel getroffen; men dient een medisch attest te overleggen. Met dezelfde pasfoto als die op het Golf Vaardigheids Bewijs. Een regulier rijbewijs? Niet nodig, misschien is het daarom dat er wel eens zonder opzet tegen bomen, struikgewas en in waterpartijen wordt gereden.

Elfde aflevering in een serie over de Nieuwegeinse Golf Club.

    • Freddy Rikken