Beslaglegging op tegoeden PCM

Amsterdam, 13 mei. Vastgoedontwikkelaar Multi Vastgoed heeft beslag laten leggen op vrijwel alle tegoeden van PCM Uitgevers. Dat meldt De Financiële Telegraaf vandaag. Oorzaak van de beslaglegging zou een conflict zijn over bouw van een nieuw hoofdkantoor aan de Wibautstraat, en de vraag of PCM Uitgevers al dan niet de belangrijkste huurder wordt van het complex. Door de beslaglegging dreigt de herfinanciering van een lening ter waarde van 120 miljoen euro, verstrekt door de Britse meerderheidsaandeelhouder Apax, te worden doorkruist. De huidige lening, tegen een rente van 12 procent, zou vervangen worden door een nieuwe lening met een rente van 6 procent. De tegoeden waar beslag op is gelegd hebben een waarde van ruim 600 miljoen euro, aldus de financiële krant.