beeldende kunst Gilbert & George

SONOFAGOD PICTURES, Was Jesus Heterosexual? is een echte Gilbert en George-expositie met grote fotomontages. Dit maal een serie van twintig werken vol gekruisigde Jezussen en andere religieuze symboliek. Na Maastricht zal deze aanklacht tegen bijgeloof nooit meer in zijn geheel te zien zijn.

„Het werk is overweldigend mooi en allesbehalve om blij van te worden. Briljante kleuren van robijn, koraal en smaragd. Veel blauw en goud en alles op een formaat dat wil heersen. Het heeft iets dringends te zeggen en daardoor beneemt het je het zicht op de rest van de wereld. [...] Ondanks de stralende kleuren is dit een blik in de martelwereld van Jeroen Bosch.”Dirk Limburg, 12 mei 2006

T/m 30 juli in Bonnefantenmuseum Maastricht. Open di-zo, 11-17u. Inl.: 043-3290 190, www.bonnefanten.nl. Catalogus 7,95 euro