Vrouw ziet of man graag kinderen wil

Rotterdam. Vrouwen kunnen uit een foto van het gezicht van een man afleiden of hij geïnteresseerd is in kinderen en dat kan een rol spelen bij de partnerkeuze, zo blijkt uit onderzoek van Amerikaanse menswetenschappers, deze week gepubliceerd in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences. Om hun interesse in baby`s vast te stellen hadden de onderzoekers 39 mannelijke studenten steeds laten kiezen tussen een foto van een volwassene en een baby - sommige mannen kozen altijd de baby, sommigen nooit. Vervolgens werd het gezicht van de mannen gefotografeerd en die foto`s werden aan 29 vrouwelijke studenten getoond. De mannen die door de vrouwen beoordeeld werden als meest geïnteresseerd in kinderen, hadden in de eerdere test inderdaad het vaakst de babyfoto gekozen. Verder vonden de vrouwen de mannen met de hoogste testosteronniveaus inderdaad het mannelijkst. Die mannen vonden ze ook het aantrekkelijkst, maar voor een lange relatie waren ze meer geïnteresseerd in de babyliefhebbers.