Volledig bestuur voetbalclub Juventus stapt op na schandaal

Turijn. Het complete bestuur van de Italiaanse voetbalclub Juventus is gisteren opgestapt na onthullingen in de Italiaanse pers over de onoorbare praktijken van het management van de club. Het presidium maakte alleen zijn aftreden bekend, niet de reden. Door afgeluisterde telefoongesprekken werd onlangs duidelijk dat directeur Luciano Moggi in overleg met het hoofd scheidsrechterszaken de aanstelling van de arbiters voor de wedstrijden van Juve probeerde te regelen. De Italiaanse voetbalbond voelde zich aangesproken. Preses Franco Carraro legde zijn functie neer, vice-voorzitter Innocenzo Mazzini volgde zijn voorbeeld. Openbaar aanklagers in Turijn, Rome en Napels hebben inmiddels onderzoek gelast naar mogelijk gesjoemel op grote schaal bij verscheidene clubs uit de Serie A, niet alleen met betrekking tot scheidsrechters maar ook tot spelers en hun transfers. De aandacht richt zich onder meer op het managementbureau GEA, dat de belangen behartigt van bijna 200 voetballers en coaches. Aan het hoofd staat Alessandro Moggi, de zoon van. Volgens juridische bronnen in Turijn wordt Antonio Giraudo, een andere hoge, betaalde functionaris van Juventus, verdacht van valsheid in geschrifte.