Televisie Overige Films

Broken Arrow (John Woo, 1996, VS). Johan Travolta is de antiheld en publiekstrekker van aaneenschakeling van actiescènes van voormalige Hongkong-regisseur Woo. Verbitterde majoor wil met gestolen kernbom het Amerikaanse leger te slim af zijn. Christian Slater probeert er een stokje voor te steken. Scenarist Graham Yost voorzag eerder Speed van zoveel onwaarschijnlijkheden. RTL5, 20.30-22.30u.

The Ninth Gate (Roman Polanski, 1999, VS/Fr/Sp). Ruim dertig jaar na Rosemary’s Baby (1968) geeft Polanski de duivel weer een stem en betoont hij zich andermaal een meester in het oproepen van een onheilszwangere atmosfeer. Johnny Depp probeert het rijk van de duivel binnen te treden. Ook met Lena Olin. RTL7, 22.00-0.30u.

Assassins (Richard Donner, 1995, VS). Deels in cyberspace gesitueerde thriller met heldenrol van Sylvester Stallone als huurmoordenaar die op de hielen wordt gezeten door concurrent Antonio Banderas. Ook met Juliaane Moore. Net5, 22.25-0.55u.

Bicentennial Man (Chris Columbus, 1999, VS/Dld). Robin Williams als een als butler geprogrammeerde robot die in de 22ste eeuw zijn latente emoties onbeantwoord weet. Sentimentele sciencefiction van de regisseur van Home Alone. België 1, 23.00-1.11u.

Maelström (Denis Villeneuve, 2000, Canada). Zwarte komedie zou verwantschap vertonen met zowel Lynch als Amélie. Abortus, een auto-ongeluk en een zakelijke tegenvaller ontregelen een voortvarende, welgestelde 25-jarige zakenvrouwe uit Montreal. Hoofdrol van Marie-José Croze. België 2 (Canvas), 23.45-1.10u.

Pushing Tin (Mike Newell, 1999, VS/Dld).Tragikomedie over New Yorkse luchtverkeersleiders. Behelst de professionele en amoureuze strijd tussen John Cusack en Billy Bob Thornton, met Cate Blanchett en Angelina Jolie aan hun zijde. BBC1, 0.35-2.30u.