Reuzenolifant in Londen

Afgelopen weekeind was in Londen een reuzensprookje te zien. Een reusachtige houten olifant met een sultan op zijn rug wandelde door de stad. Met dit sprookje wordt de Franse schrijver Jules Verne herdacht. Jules Verne schreef aan het eind van de negentiende eeuw fantasieboeken die een beeld van de toekomst gaven. Daarin voorspelde hij onderzeeboottochten onder het poolijs. Het verhaal van de sultan en zijn olifant gaat over liefde. De sultan van India droomt over een meisje dat door de tijd reist. Omdat hij er niet van kan slapen, gaat hij het meisje zoeken in dromenland. Hij vraagt een ingenieur om een olifant te maken die door de tijd kan reizen. De sultan volgt het spoor van het meisje. Als hij haar vindt ziet de sultan dat het meisje een reuzenmarionet is geworden. Dat maakt hem niet uit want hij is verliefd op haar. Blij laat hij honderden vogels op in de lucht.

Reuzenolifant in Londen Afgelopen weekeind was in Londen een reuzensprookje te zien. Een reusachtige houten olifant met een sultan op zijn rug wandelde door de stad. Met dit sprookje wordt de Franse schrijver Jules Verne herdacht. Jules Verne schreef aan het eind van de negentiende eeuw fantasieboeken die een beeld van de toekomst gaven. Daarin voorspelde hij onderzeeboottochten onder het poolijs. Het verhaal van de sultan en zijn olifant gaat over liefde. De sultan van India droomt over een meisje dat door de tijd reist. Omdat hij er niet van kan slapen, gaat hij het meisje zoeken in dromenland. Hij vraagt een ingenieur om een olifant te maken die door de tijd kan reizen. De sultan volgt het spoor van het meisje. Als hij haar vindt ziet de sultan dat het meisje een reuzenmarionet is geworden. Dat maakt hem niet uit want hij is verliefd op haar. Blij laat hij honderden vogels op in de lucht. In juli wordt het sprookje, een productie van de Franse theatergroep Royal de Luxe, opgevoerd in Antwerpen. www.thesultanselephant.com (foto Matthew Andrews) Andrews, Matthew
In juli wordt het sprookje, een productie van de Franse theatergroep Royal de Luxe, opgevoerd in Antwerpen. www.thesultanselephant.com