Radio Voorkeur

Kunststof. Elsevier-hoofdredacteur Arendo Joustra praat over zijn bijbaan als voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren. Hij nam het stokje over van P. Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer besprekingen van het boek Man zonder land van de Amerikaanse schrijver Kurt Vonnegut, de cd Springtime can kill you van de Amerikaanse zangeres Jolie Holland en de film Breakfast on Pluto van de Ierse regisseur Neil Jordan. In het laatste uur een atelierbezoek aan de Utrechtse etser Gerard van Rooy en aandacht voor de fagottist Stuart McKay, die begin jaren ’50 experimenteerde met een ensemble bestaande uit klassieke en jazz-musici. 747AM, 20.03-23.00u.

Spotlight. Gesprek met schrijver, essayist en dichter Joost Zwagerman over zijn favoriete muziek. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa luna. Gesprek met Europarlementariër voor D66 Sophie in ’t Veld over het voorjaarscongres van D66, de speerpunten van het congres en de kansen van Alexander Pechtold als lijsttrekker. Radio 1, 0.04-0.45u.