Minder warm

De afgelopen dagen was het voor de tijd van het jaar bijzonder warm. De temperatuur steeg in het binnenland tot rond de 25 graden. Daarbij was er veel ruimte voor de zon. Het weer in Nederland was vaak warmer en zonniger dan dat in Spanje, Italië en Griekenland waar de middagtemperatuur op veel plaatsen tussen 19 en 23 graden uitkwam. Ook ging de zon daar vaker schuil achter bewolking en viel er soms een bui. Aan het warme weer in ons land komt echter de komende dagen een einde.

Vanavond en vannacht is het rustig met brede opklaringen. Aan het begin van de avond kan in het oosten wel een enkele bui vallen. Het is nog lange tijd vrij warm, vannacht wordt het uiteindelijk 7 tot 10 graden. Aan het einde van de nacht raakt het in het zuiden bewolkt met in Zeeland en Limburg een enkele bui.

Morgen komt er zowel in het zuiden als in het noorden bewolking opzetten. Ten zuiden van de grote rivieren vallen enkele buien, mogelijk met onweer terwijl het elders meest droog blijft. Vooral in het midden van Nederland breekt de zon ook nog even door en is het met 20 tot 22 graden nog altijd warm. In het noorden blijft het met 16 tot 18 graden duidelijk kouder en ook in het zuiden komt de temperatuur met 19 à 20 graden wat lager uit.

Zondag klaart het op en met een noordwestelijke wind wordt het niet warmer dan 14 tot 18 graden. Na het weekeinde komt de grens tussen warme en koude lucht precies boven ons land te liggen. Dit zorgt voor veel bewolking en enkele buien. Er is weinig ruimte voor de zon en het wordt zo’n 18 graden.