In gebed voor verpleegsters

In gebed voor verpleegsters Sofia. Bulgaren bidden bij de Libische ambassade in Sofia voor vijf Bulgaarse verpleegsters die gevangen zitten in Libië. Gisteren werd de zaak heropend tegen de verpleegsters die in 1999 in Libië werden gearresteerd op verdenking van het besmetten van ruim 400 kinderen met hiv. In een inmiddels verworpen vonnis uit 2004 werden de vijf ter dood veroordeeld. De rechtbank weigerde ze gisteren op borgtocht vrij te laten. Foto AP Bulgarians pray for five Bulgarian nurses jailed in Libya and for HIV positive Libyan children during an open air Orthodox mass in front of the Libyan embassy in Bulgarian capital Sofia Thursday, May 11, 2006. The Libyan court retrying five Bulgarian nurses and a Palestinian doctor on charges of deliberately infecting more than 400 children with the HIV virus, rejected Thursday the defense team's request to release the medical workers on bail. (AP Photo/Petar Petrov) Associated Press