in de marge

Rubytec zwembroek Foto Jaime Halegua Halegua, Jaime

Het is mooi weer en je hebt de hele dag gewandeld of gefietst. Dan dient zich daar opeens een frisse beek aan, een door bos omzoomd vennetje of een immens stuwmeer. Je wil een verfrissende duik nemen en je hebt geen zwembroek bij je.

Voor dit moment op ‘de outdoor-markt’ heeft Rubytec, laat het in een persbericht weten, „een nieuwe generatie zwemkleding” ontwikkeld.

Wie een beetje de outdoor kent, weet dat het laatste wat je daar nodig hebt een zwembroek is. Het is kleren uit en water in, drogen in de zon en weer verder. Maar als je alles wat buiten de deur ligt outdoor noemt, kom je al gauw op plekken die Rubytec op het oog heeft. Wie dan voor een drukbezocht meer of beekje staat, staat voor het dilemma naakt te zwemmen met het risico van een bekeuring of de rest van de dag met een natte onderbroek te lopen. Dat willen we thuis ook niet, dus gaan we na de douche de tuin in. En inderdaad, dit broekje droogt snel. Sneller dan een katoenen boxer ooit zal drogen.

Grote voordelen volgens Rubytec zijn onder meer „een maximale bescherming tegen UV en chloor”. De kwaliteiten sneldrogend, „ademend”, „antibacterieel”, en dus ook niet onwelriekend, zorgen volgens Rubytec voor een kledingstuk dat „specifiek is afgestemd op de outdoor”. „Bovendien zorgt de 20 procent Spandex in de kleding voor maximaal comfort (4-way stretch) en voelt het door de soft touch (geborsteld garen) ook prettig aan. De shorts en bermuda’s voor de heren zijn bovendien gemaakt van 100 procent Taslan nylon en dus ultralicht van gewicht en klein in te pakken in je rugzak”.

Nog een nadeel? Wat heet nadeel. Wie dit broekje aanheeft, laat niets aan de verbeelding van de toeschouwer over. De soepele stof laat alles zien dat eronder zit. Maar dat is in de echte outdoor natuurlijk geen probleem.

Hans Moll

Prijs vanaf 19,95 euro

    • Hans Moll