Hamasleden `bekennen` op Jordaanse televisie

Amman, 12 mei. De Jordaanse autoriteiten hebben gisteren drie vermeende leden van de Palestijnse moslimfundamentalistische organisatie Hamas op de televisie laten bekennen dat zij in Jordanië aanslagen hadden willen plegen op hoge functionarissen van de Jordaanse inlichtingendiensten. De authenticiteit van de bekentenissen was niet te toetsen. Onafhankelijke juristen en mensenrechtengroepen zeggen dat veel bekentenissen van politieke gevangenen onder foltering zijn afgedwongen. De drie maken deel uit van een groep van 20 die half april is opgepakt en onder andere ook van wapensmokkel is beschuldigd. Hamas heeft alle beschuldigingen met kracht tegengesproken. Amman heeft al jaren een zeer slechte relatie met Hamas. Hamas` overwinning in de Palestijnse verkiezingen heeft veel indruk gemaakt op de Jordaanse fundamentalistiche oppositie. Deze week zijn zeker elf Jordaanse fundamentalisten gearresteerd.