CSC wint ploegtijdrit, Wielinga geeft op

Cremona. De wielerploeg CSC heeft gisteren de ploegtijdrit in de Ronde van Italië gewonnen. Het was de eerste rit op Italiaanse bodem na de start in Wallonië. De Oekraïner Sergej Gontsjar is de nieuwe leider dankzij de tweede plaats die zijn ploeg T-Mobile behaalde. Eén seconde hielden de Italiaan Ivan Basso en zijn teamgenoten na 35 kilometer over op T-Mobile, dat vijfde renner Matthias Kessler, bepalend voor de eindtijd, in de slotmeters zag lossen. Dat kostte vermoedelijk de zege, maar als troost mocht Gontsjar wel de leiderstrui aantrekken. Zijn voorganger, de Duitser Stefan Schumacher, eindigde met Gerolsteiner als zesde op ruim een minuut van CSC. Rabobank werd veertiende op 1.18. Voor Remmert Wielinga is de Giro voorbij. De Nederlandse wielrenner van het Belgische Quickstep is niet meer van start gegaan in de vijfde etappe. Hij had last van koorts.