4 redenen om uit te gaan

1 uit eten met iens

Payal

Deventerpad 10, Almere Telefoon (036) 533 05 70 Keuken open 17.00-23.00, ma dicht Indiaas Gemiddelde prijs 3-gangen à la carte: 16,00 euro Categorie: Rolstoeltoegankelijk

Onterecht zijn de restaurants aan het Deventerpad het ondergeschoven kindje van de horeca in Almere. Bij dit Indiase restaurant word je bijvoorbeeld nooit teleurgesteld. Heerlijke tandoori-schotels met verfrissende bijgerechten en veel keus voor vegetarische gasten. Wees gewaarschuwd: bij de speciale menu's gaat men ervan uit dat je een hele avond de tijd hebt - niemand heeft hier haast. Dit wetende is de bediening niet anders dan voorkomend. Voor Indiagangers: dit is the real stuff.

goed De eerste ober wist niet veel van de inhoud van de kaart. Eten en sfeer waren prima.(07-11-2005, J.B te Almere)

goed Hebben hier regelmatig gegeten en zijn zowel qua eten als bediening nog nooit teleurgesteld. Ook voor de vegetarische gast valt voldoende te kiezen.(25-03-2005, H.K te Almere)

Antonie en Jelka als Rick en Olga. Turks Fruit Amsterdam: Pepsi Stage (nabij de Heineken Music Hall). Vr t/m zo 20.15. Entree: 35 euro. Inl/res: 0900-3005000 & www.turksfruit.com Dit weekeinde zijn de laatste voortsellingen van de musical Turks Fruit, naar de gelijknamige roman van Jan Wolkers. Antonie Kamerling en Jelka van Houten - de zus van, of wordt Carice binnenkort “de zus van'? - spelen het liefdespaar dat uiteen wordt gedreven en elkaar weer vindt op de drempel van de onderwereld. Samen met de opzwepend spelende band vormen de acteurs een ensemble. Dit maakt Turks Fruit tot de beste Nederlandse musical sinds lange tijd. als Rick en Olga

2 MUSICAL

Turks Fruit

Amsterdam: Pepsi Stage (nabij de Heineken Music Hall). Vr t/m zo 20.15. Entree: 35 euro. Inl/res: 0900-3005000 & www.turksfruit.com

Dit weekeinde zijn de laatste voortsellingen van de musical Turks Fruit, naar de gelijknamige roman van Jan Wolkers. Antonie Kamerling en Jelka van Houten - de zus van, of wordt Carice binnenkort “de zus van'? - spelen het liefdespaar dat uiteen wordt gedreven en elkaar weer vindt op de drempel van de onderwereld. Samen met de opzwepend spelende band vormen de acteurs een ensemble. Dit maakt Turks Fruit tot de beste Nederlandse musical sinds lange tijd.

3 DRUGSFILMS

Rialto Late Night

Amsterdam: Rialto Filmtheater. Vrijdag rond 23.00. Entree: 8,50. Inlichtingen en reserveringen 020-6768700 & www.rialtofilm.nl

Vanavond beleeft Rialto Late Night, in het Amsterdamse filmtheater Rialto, zijn eerste editie met Movies with Roots in Hell: the Effects of Drugs on American Cinema van Jack Stevenson, kenner van de zogenaamde “Drugs Cinema'. Het programma bestaat uit korte propaganda- en voorlichtingsfilmpjes uit de jaren vijftig, zestig en zeventig, die door Stevenson zelf worden ingeleid. Te zien is o.a. LSD: Case Study, een waarschuwingsfilm voor het personeel van de Lockheed Aircraft Corporation, waarin een meisje na het gebruik van de gevaarlijke drug LSD haar hotdog tot leven ziet komen.

4 GESPROKEN WOORD

Geen Daden Maar Woorden

Den Bosch: Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45. Zaterdag 20.00. Entree: 12,50 euro. Inl/res: 073-6818160 & www.verkadefabriek.nl

Op zaterdagavond is de Verkadefabriek gevuld met jonge literatuur tijdens het festival Geen Daden Maar Woorden. Met o.a. Gummbah, Bart Chabot, Menno Wigman, Jiggy Djé, Eefje Wentelteefje en Kristien Hemmerechts. Het festival beweegt zich op de grenzen van literatuur, en brengt hiphop (Jiggy Djé en Klopdokter), cross-overs (Wonder met een spoken word-voordracht gebaseerd op Shakespeare) en de dansproductie Heavy Weight (geïnspireerd op de boksverhalen van Wilfried de Jong).

Ben je zelf ook lekker uit eten geweest? Eet en recenseer dan mee op de website www.nrc.nl/iens

Ben je zelf ook lekker uit eten geweest? Eet en recenseer dan mee op de website www.nrc.nl/iens