1 film

7 redenen om thuis te blijven

Songs from the Second Floor

Ned. 3, 23.40-1.20u., Roy Andersson Zweden, 2000

De Zweedse cineast Roy Andersson won op het Filmfestival van Cannes in 2000 een (gedeelde) Speciale Juryprijs voor zijn absurde, komische, stijlvaste en verontrustende Songs from the Second Floor. In 45 minutenlange tableaus schetst hij een beeld van de moderne mens aan de vooravond van de millenniumwisseling. De scènes lijken soms op sketches uit een variété en hebben onderling vrijwel niets met elkaar te maken. De enige bindende factor is de altijd aanwezige file op de achtergrond, de nachtmerrie van de post-geïndustrialiseerde maatschappij. Veel scènes spelen zich af in kantoren waar mensen ontslagen worden en laten de gevolgen zien van een arbeidsloos leven. Op zwartkomische wijze schetst Andersson een wereld waarin alles vastloopt. Zelfs de goocheltruc waarin iemand doormidden wordt gezaagd, is niet meer wat-ie is. (AW)

Blaas je boxen op; dan grooven! Cebop Pop Te koop via www.singulier.com, 39,50 euro, excl. verzendkosten Erst aufblasen und dann grooven! Het blazen van speakers is doorgaans eenzijdig, maar met het jongste ontwerp van het Duitse Cebop kun je vanaf nu terugblazen. “Cebop Pop' heet het setje boxjes dat het merk op de markt heeft gebracht en dat je met je mond moet opblazen. Eenmaal op grootte komt er 10 watt geluid uit de speakers. Ze zijn ontwikkeld om gemakkelijk mee te kunnen nemen in bijvoorbeeld een laptop-tas. Maar heb je weinig ruimte op je bureau en berg je na gebruik daarom je spullen graag goed op, dan hoef je bij deze boxjes alleen het ventiel maar open te draaien. De Cebob Pop is niet alleen aan te sluiten op laptops en mp3-spelers, maar ook op spelcomputers. Een versterker en een netadaptor worden bijgeleverd. De boxjes doen het ook op batterijen, maximaal 24 uur. Je kunt het setje in Nederland alleen op bestelling krijgen. (PvZ)
Blaas je boxen op; dan grooven! Cebop Pop Te koop via www.singulier.com, 39,50 euro, excl. verzendkosten Erst aufblasen und dann grooven! Het blazen van speakers is doorgaans eenzijdig, maar met het jongste ontwerp van het Duitse Cebop kun je vanaf nu terugblazen. “Cebop Pop' heet het setje boxjes dat het merk op de markt heeft gebracht en dat je met je mond moet opblazen. Eenmaal op grootte komt er 10 watt geluid uit de speakers. Ze zijn ontwikkeld om gemakkelijk mee te kunnen nemen in bijvoorbeeld een laptop-tas. Maar heb je weinig ruimte op je bureau en berg je na gebruik daarom je spullen graag goed op, dan hoef je bij deze boxjes alleen het ventiel maar open te draaien. De Cebob Pop is niet alleen aan te sluiten op laptops en mp3-spelers, maar ook op spelcomputers. Een versterker en een netadaptor worden bijgeleverd. De boxjes doen het ook op batterijen, maximaal 24 uur. Je kunt het setje in Nederland alleen op bestelling krijgen. (PvZ)

2 finale

Wie is... de mol?

Ned.2, 20.30-21.30u.

Goed, de officiële finale tussen de drie overbleven kandidaten Roderick Veelo, Milouska Meulens en de recentelijk overleden Frédérique Huydts was al vorige week. Maar vanavond wordt dan eindelijk bekend wie van de drie de mol was, en wie de serie gewonnen heeft. In deze aflevering van Wie is...de mol? een terugblik met de afgevallen kandidaten en natuurlijk heel veel filmpjes van mollenacties die de kijker al dan niet over het hoofd heeft gezien.

3 apocalyps

Ten ways the world will end

Discovery Channel, 22.00-23.00u.

Het einde der tijden is altijd een favoriet onderwerp geweest voor schrijvers en filmmakers. Niets is zo afschrikwekkend maar toch aansprekend als het aftellen naar de grote knal. Daarom besteedt Discovery Channel aandacht aan dit onderwerp. Op hun website kun je stemmen: waaraan denk jij dat de wereld ten onder gaat? Zal er een enorme epidemie komen, een astroïde-inslag misschien, een enorme oorlog of een invasie van aliens?

4 milieu

No waste like home

Ned.3, 19.50-20.25u.

De familie Bendall-Jones is een gezin van weggooiers. Ze verspillen veel eten en luiers. Het gezin gebruikt 105 papieren luiers per week. Ze gooien glas en papier in de vuilnisbak, laten elektrische apparaten op stand-by en de verwarming open staan en lichten branden. Penney Poyzer komt in dit milieu-onvriendelijke huishouden langs en leert de gezinsleden zorgvuldiger om te gaan met spullen en minder te verspillen. Een meer bewuste leefstijl bespaart ook veel geld.

5 Opblazen

Cebop Pop

Te koop via www.singulier.com, 39,50 euro, excl. verzendkosten

Erst aufblasen und dann grooven! Het blazen van speakers is doorgaans eenzijdig, maar met het jongste ontwerp van het Duitse Cebop kun je vanaf nu terugblazen. “Cebop Pop' heet het setje boxjes dat het merk op de markt heeft gebracht en dat je met je mond moet opblazen. Eenmaal op grootte komt er 10 watt geluid uit de speakers. Ze zijn ontwikkeld om gemakkelijk mee te kunnen nemen in bijvoorbeeld een laptop-tas. Maar heb je weinig ruimte op je bureau en berg je na gebruik daarom je spullen graag goed op, dan hoef je bij deze boxjes alleen het ventiel maar open te draaien. De Cebob Pop is niet alleen aan te sluiten op laptops en mp3-spelers, maar ook op spelcomputers. Een versterker en een netadaptor worden bijgeleverd. De boxjes doen het ook op batterijen, maximaal 24 uur. Je kunt het setje in Nederland alleen op bestelling krijgen. (PvZ)

6 pot & pan

Popcornmaker Nostalgia

Te koop via www.gadgethouse.nl voor 34,95 euro

Hij ziet eruit als zo'n ouderwetse Amerikaanse kar die je vroeger op de kermis (of nog ouderwetser: de fancy-fair) vaak zag staan. Alleen is hij een stukje kleiner: met zijn veertig centimeter hoogte past hij zelfs op de kleinste studentenkamer. Deze popcornmaker roept nog meer nostalgische gevoelens op: hoe vader vroeger, als moeders van huis was, in een gewone pan met maïskorrels probeerde iets lekkers voor de kinderen te bereiden. Natuurlijk vlogen de ontploffende korrels de hele kamer rond. Dat zal met dit popcornkarretje in ieder geval niet gebeuren. Door het klepje haal je netjes die hoeveelheid die je hebben wilt naar buiten. De rest van de popcorn blijft nog even warm. Natuurlijk kun je er zowel zoete als zoute popcorn in klaarmaken. Of kies een keer voor iets aparters en maak ze met kersen- of caramelsmaak. Ouderwets slecht voor je tanden. (JL)

7 ding

Strijkplankovertrek

Via gadgets4you.nl voor 24,95 euro

Mannen en het huishouden: het blijft een haat-liefde verhouding. De taken heten tegenwoordig gelijk verdeeld te zijn, maar in de praktijk komt daar niet altijd iets van terecht. Of ze kiezen alleen de leuke klussen: koken doet de man van nu wel graag. Maar als het om strijken, de was ophangen of de vuilniszak verwisselen gaat, blijft het aanmodderen. Je kunt er natuurlijk een beloning tegenover stellen om meneer wel aan het poetsen van de wc-bril te zetten. Maar je kunt de huishoudelijke klussen ook veraangenamen. Bijvoorbeeld door hem deze overtrek voor om de strijkplank cadeau te doen. Deze dame in spannende rode bikini helpt hem vast om zich een tijdje op de was te concentreren. Voor de dames zijn er ook mannelijke strijkplank-hunks te koop, zelfs in verschillende soorten en maten. De mannen moeten het met deze ene dame doen, maar daar zitten ze vast niet mee. (JL)

    • André Waardenburg
    • Patee van Zweden