Voor de rijken in Abu Dhabi

Creatie van Donna Karan op een beurs voor rijken in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Foto AFP A model wears a creation by US designer Donna Karan, during the four-day Masters of Excellence fashion and jewelry presentations in Abu Dhabi 09 May 2006. The four-day event is expected to draw over 7,000 VIPs from the Gulf region for four nights each one with its own theme: Italy, France, England and the US. AFP PHOTO/RABIH MOGHRABI AFP

De topmerken van de internationale haute couture doen dezer dagen Abu Dhabi aan, in de Verenigde Arabische Emiraten. De stad is het toneel van een vier dagen durende tentoonstelling van luxe die wordt gehouden in het gouden Emirates Palace Hotel, dat vorig jaar voor een bedrag van 3 miljard dollar werd verbouwd, waarmee het volgens de Amerikaanse krant The New York Times het duurste hotel ter wereld is. Naar schatting 40 procent van alle haute couture wordt gekocht door mensen in de Golfregio. Verwacht wordt dat ongeveer zevenduizend mensen het evenement, dat tot en met vandaag duurt, zullen bezoeken.

Elke dag van het Masters of Excellence Event heeft een land als thema. Modehuizen uit Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zullen dan hun creaties tonen, waaronder Givenchy, Calvin Klein, Donna Karan en Emanuel Ungaro. Maar ook makers van dure juwelen (Bulgari), auto’s (Rolls-Royce) en jachten zijn aanwezig in Abu Dhabi.