Theaterfestival Brussel

Theaterfestival Brussel Het theaterfestival van Brussel, KunstenFESTIVALdesArts geheten, heeft deze maand een keuze aan internationaal theater dat gerust subliem is te noemen. Het afgelopen weekeinde zorgde choreograaf Alain Platel met Les Ballets C. de la B. voor een fysiek zinderende uitvoering van Vsprs, dat ook naar het Holland Festival (6, 7 juni) komt. Het Argentijnse gezelschap Sportivo Teatral toont in De Mal en Puer een rijke familie die door maatschappelijke vernieuwingen wordt bedreigd. Dit weekeinde staat het Argentijnse theater opnieuw op het repertoire: regisseur Mariano Pensoti laat in de voorstelling La Marea zien wat er zoal gaande is aan de Vlaamsesteenweg in het hart van Brussel. Verdoolde mensen met hun eenzame verhalen, gezien en gehoord door een buitenstaander. Ook dans is de reis naar Brussel waard: evenals in 2004 brengt de Braziliaan Frederico Parades een performance, ditmaal over de verhouding danser en publiek. Brussel. KunstenFESTIVALdesArts T/m 27 mei. Inl www.kfda.be; 0032 70222199. Bela Pinter: ‘Anyam Orra’ op het KunstenFESTIVALdesArts Brussel Foto Bela Pinter Béla Pintér - Magazine 2816x2120 pixels 72 dpi © Béla Pintér Pinter, Bela

Het theaterfestival van Brussel, KunstenFESTIVALdesArts geheten, heeft deze maand een keuze aan internationaal theater dat gerust subliem is te noemen. Het afgelopen weekeinde zorgde choreograaf Alain Platel met Les Ballets C. de la B. voor een fysiek zinderende uitvoering van Vsprs, dat ook naar het Holland Festival (6, 7 juni) komt. Het Argentijnse gezelschap Sportivo Teatral toont in De Mal en Puer een rijke familie die door maatschappelijke vernieuwingen wordt bedreigd. Dit weekeinde staat het Argentijnse theater opnieuw op het repertoire: regisseur Mariano Pensoti laat in de voorstelling La Marea zien wat er zoal gaande is aan de Vlaamsesteenweg in het hart van Brussel. Verdoolde mensen met hun eenzame verhalen, gezien en gehoord door een buitenstaander. Ook dans is de reis naar Brussel waard: evenals in 2004 brengt de Braziliaan Frederico Parades een performance, ditmaal over de verhouding danser en publiek.

Brussel. KunstenFESTIVALdesArts T/m 27 mei. Inl www.kfda.be; 0032 70222199.