The Weather Man

The Weather Man Dave Spritz krijgt op straat geregeld een stuk appeltaart, een beker ijs of ander fast food naar zijn hoofd geslingerd. Het is een geweldige running gag in The Weather Man, een nieuwe metafoor voor een gevoel dat veel mensen wel zullen kennen: je bent een lul en iedereen ziet dat je een lul bent. Het is niet te verbergen. In deze Amerikaanse film wordt ook nog eens een aantal redenen gegeven die dat gevoel rechtvaardigen. Hij is gescheiden van zijn vrouw, die in hun grote huis in een buitenwijk is blijven wonen, zijn kinderen ontlopen hem, zijn vader is een succesvol schrijver en, het ergst van alles, hij is een weerman, en in Amerika is dat niet eens een meteoroloog zoals Erwin Kroll maar iemand die door meteorologen geschreven tekst van een autocue leest. Een lul. En iedereen kan het zien. The Weather Man is een film in het genre ‘male midlife crisis’, waarin American Beauty, Sideways en Broken Flowers eerdere uitschieters waren. Regisseur Gore Verbinski, vooral bekend van de Pirates of the Caribbean-serie, en de iets minder bekende scenarioschrijver Steve Conrad, weten het ook aardig te verbeelden en te verwoorden. „Elk jaar waren er minder mensen, die ik had kunnen zijn, maar er is er één overgebleven, en dat ben ik.” Verbinski en Conrad hadden het geluk dat Dave gespeeld wordt door Nicholas Cage, van alle grote Amerikaanse sterren degene die het geloofwaardigst is als hij voor lul staat. Zelden iemand zo vaak zien blunderen. Michael Caine is als zijn vader precies het tegenovergestelde. Een bezwaar dat je tegen de film kunt hebben, is dat hij wel erg volgens het boekje verloopt. De scherpe kantjes zijn aan het eind vakkundig weggeslepen. Een midlife crisis is er om overwonnen te worden. The Weather Man. Regie: Gore Verbinski. Met: Nicholas Cage, Michael Caine, Hope Davis, Gil Bellows, Michael Rispoli, Gemmene de la Pena, Nicholas Hoult. In: 12 bioscopen. Nicolas Cage in ‘The Weather Man’ In The Weather Man is Nicholas Cage zijn vrouw, kinderen, en huis kwijt. scene uit de film The Weather Man FOTO: UIP Nicolas Cage
The Weather Man Dave Spritz krijgt op straat geregeld een stuk appeltaart, een beker ijs of ander fast food naar zijn hoofd geslingerd. Het is een geweldige running gag in The Weather Man, een nieuwe metafoor voor een gevoel dat veel mensen wel zullen kennen: je bent een lul en iedereen ziet dat je een lul bent. Het is niet te verbergen. In deze Amerikaanse film wordt ook nog eens een aantal redenen gegeven die dat gevoel rechtvaardigen. Hij is gescheiden van zijn vrouw, die in hun grote huis in een buitenwijk is blijven wonen, zijn kinderen ontlopen hem, zijn vader is een succesvol schrijver en, het ergst van alles, hij is een weerman, en in Amerika is dat niet eens een meteoroloog zoals Erwin Kroll maar iemand die door meteorologen geschreven tekst van een autocue leest. Een lul. En iedereen kan het zien. The Weather Man is een film in het genre ‘male midlife crisis’, waarin American Beauty, Sideways en Broken Flowers eerdere uitschieters waren. Regisseur Gore Verbinski, vooral bekend van de Pirates of the Caribbean-serie, en de iets minder bekende scenarioschrijver Steve Conrad, weten het ook aardig te verbeelden en te verwoorden. „Elk jaar waren er minder mensen, die ik had kunnen zijn, maar er is er één overgebleven, en dat ben ik.” Verbinski en Conrad hadden het geluk dat Dave gespeeld wordt door Nicholas Cage, van alle grote Amerikaanse sterren degene die het geloofwaardigst is als hij voor lul staat. Zelden iemand zo vaak zien blunderen. Michael Caine is als zijn vader precies het tegenovergestelde. Een bezwaar dat je tegen de film kunt hebben, is dat hij wel erg volgens het boekje verloopt. De scherpe kantjes zijn aan het eind vakkundig weggeslepen. Een midlife crisis is er om overwonnen te worden. The Weather Man. Regie: Gore Verbinski. Met: Nicholas Cage, Michael Caine, Hope Davis, Gil Bellows, Michael Rispoli, Gemmene de la Pena, Nicholas Hoult. In: 12 bioscopen. Nicolas Cage in ‘The Weather Man’ In The Weather Man is Nicholas Cage zijn vrouw, kinderen, en huis kwijt. scene uit de film The Weather Man FOTO: UIP Nicolas Cage UIP

Dave Spritz krijgt op straat geregeld een stuk appeltaart, een beker ijs of ander fast food naar zijn hoofd geslingerd. Het is een geweldige running gag in The Weather Man, een nieuwe metafoor voor een gevoel dat veel mensen wel zullen kennen: je bent een lul en iedereen ziet dat je een lul bent. Het is niet te verbergen.

In deze Amerikaanse film wordt ook nog eens een aantal redenen gegeven die dat gevoel rechtvaardigen. Hij is gescheiden van zijn vrouw, die in hun grote huis in een buitenwijk is blijven wonen, zijn kinderen ontlopen hem, zijn vader is een succesvol schrijver en, het ergst van alles, hij is een weerman, en in Amerika is dat niet eens een meteoroloog zoals Erwin Kroll maar iemand die door meteorologen geschreven tekst van een autocue leest. Een lul. En iedereen kan het zien.

The Weather Man is een film in het genre ‘male midlife crisis’, waarin American Beauty, Sideways en Broken Flowers eerdere uitschieters waren.

Regisseur Gore Verbinski, vooral bekend van de Pirates of the Caribbean-serie, en de iets minder bekende scenarioschrijver Steve Conrad, weten het ook aardig te verbeelden en te verwoorden. „Elk jaar waren er minder mensen, die ik had kunnen zijn, maar er is er één overgebleven, en dat ben ik.” Verbinski en Conrad hadden het geluk dat Dave gespeeld wordt door Nicholas Cage, van alle grote Amerikaanse sterren degene die het geloofwaardigst is als hij voor lul staat.

Zelden iemand zo vaak zien blunderen. Michael Caine is als zijn vader precies het tegenovergestelde.

Een bezwaar dat je tegen de film kunt hebben, is dat hij wel erg volgens het boekje verloopt. De scherpe kantjes zijn aan het eind vakkundig weggeslepen. Een midlife crisis is er om overwonnen te worden.

The Weather Man. Regie: Gore Verbinski. Met: Nicholas Cage, Michael Caine, Hope Davis, Gil Bellows, Michael Rispoli, Gemmene de la Pena, Nicholas Hoult. In: 12 bioscopen.