Schouten benoemd tot bondscoach Duitse schaatsers

Berlijn, 11 mei. De Nederlander Bart Schouten is aangesteld als bondscoach van de Duitse schaatsers. De Duitse schaatsbond (DESG) maakte dat gisteren bekend. Schouten wordt verantwoordelijk voor de Duitse mannen. Markus Eicher, trainer van Anni Friesinger, is tot bondscoach bij de vrouwen benoemd. Schouten had de afgelopen jaren in Amerika onder anderen de toppers Derek Parra en Chad Hedrick onder zijn hoede. Met Hedrick had hij onlangs in Turijn succes op de Winterspelen; de Amerikaan won in Italië goud op de vijf kilometer. Met Parra won Schouten in 2002 olympisch goud op de 1500 meter. De Nederlander werkte de afgelopen jaren in Salt Lake City, waar hij op de olympische baan van 2002 zijn eigen trainingsprogramma had. Schouten wil de Duitsers voor 2010 weer terug aan de top te brengen.