Rembrandt-Caravaggio

Rembrandt-Caravaggio Voor het eerst zijn de schilderijen van Rembrandt (1606-1669) en Caravaggio (1571-1610) naast elkaar te zien. Bij de twaalf koppels van schilderijen met min of meer dezelfde thema's wordt het publiek uitgedaagd de meesters te vergelijken. Rembrandt, de noorderling, is hier de warmbloedige schilder en Caravaggio, de zuiderling, de koudbloedige. Rembrandt-Caravaggio inspireert. Dit is een ode aan de schilderkunst. Rembrandt-Caravaggio t/m 18 juni in het Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, Amsterdam. Dag 10-18u. The 1665 painting "The Jewish bride" by Rembrandt is seen in this image released by Amsterdam's Van Gogh Museum on Wednesday, Feb. 22, 2006. The Van Gogh Museum opened the Rembrandt-Caravaggio exhibition, in which several leading works of the two major Baroque artists from various international collections will be shown together and can be seen from Feb. 24 to June 18. The exhibition is one of the most ambitious exhibitions celebrating the 400th anniversary of Rembrandt's birth in 2006. (AP Photo/Van Gogh Museum) ** NO SALES EDITORIAL USE ONLY **
Rembrandt-Caravaggio Voor het eerst zijn de schilderijen van Rembrandt (1606-1669) en Caravaggio (1571-1610) naast elkaar te zien. Bij de twaalf koppels van schilderijen met min of meer dezelfde thema's wordt het publiek uitgedaagd de meesters te vergelijken. Rembrandt, de noorderling, is hier de warmbloedige schilder en Caravaggio, de zuiderling, de koudbloedige. Rembrandt-Caravaggio inspireert. Dit is een ode aan de schilderkunst. Rembrandt-Caravaggio t/m 18 juni in het Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, Amsterdam. Dag 10-18u. The 1665 painting "The Jewish bride" by Rembrandt is seen in this image released by Amsterdam's Van Gogh Museum on Wednesday, Feb. 22, 2006. The Van Gogh Museum opened the Rembrandt-Caravaggio exhibition, in which several leading works of the two major Baroque artists from various international collections will be shown together and can be seen from Feb. 24 to June 18. The exhibition is one of the most ambitious exhibitions celebrating the 400th anniversary of Rembrandt's birth in 2006. (AP Photo/Van Gogh Museum) ** NO SALES EDITORIAL USE ONLY ** Associated Press

Voor het eerst zijn de schilderijen van Rembrandt (1606-1669) en Caravaggio (1571-1610) naast elkaar te zien.

Bij de twaalf koppels van schilderijen met min of meer dezelfde thema's wordt het publiek uitgedaagd de meesters te vergelijken. Rembrandt, de noorderling, is hier de warmbloedige schilder en Caravaggio, de zuiderling, de koudbloedige. Rembrandt-Caravaggio inspireert.

Dit is een ode aan de schilderkunst.

Rembrandt-Caravaggio t/m 18 juni in het Van Gogh Museum, P. Potterstraat 7, Amsterdam. Dag 10-18u.