Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijfster Sana Valiulina vertelt over haar boek Didar en Faroek dat gaat over een ongewone liefde tussen twee jonge mensen die weigeren zich te laten vermalen door de barbarij van de 20ste eeuw. Zij nam de lotgevallen van haar Tataarse ouders als uitgangspunt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur journalist Peter Bosse, die vanuit Macedonië de herinnering aan de Nederlandse schrijver A. den Doolaard levend probeert te houden. In het tweede uur schrijver/journalist Frans van Deyl over de erebegraafplaats van Overveen en zijn fascinatie voor oorlog en in het laatste uur een gesprek met de Albanese schrijver en ‘balling’ Ismail Kadare in Parijs. 747AM, 20.03-23.00u.

Radio4fm Special. Over de Ethiopische popzanger Teddy Afro, met opnamen van zijn concert in Grand Café Engels in Rotterdam. Afro wordt gezien als veelbelovend nieuw talent, dat niet alleen aanstekelijke nummers kan schrijven, maar zich in zijn teksten ook durft uit te spreken over zaken die hem raken in het Ethiopië van 2006. Radio 4, 23.00-24.00u.