Naakt en vrij

Bijna iedereen heeft wel een ochtendroutine. Sommigen doen aan ochtendyoga, anderen aan ochtendhumeuren. De één is een vroege vogel, de ander kan maar niet op tijd op zijn werk of school aankomen.

Ik ben over het algemeen een good morning-persoon. Ik vind het heerlijk om me lekker uit te rekken in bed, vervolgens mijn gordijnen open te gooien en een flinke dosis frisse lucht binnen te halen. Zo ga ik de dag tegemoet. Maar zonder mijn ochtendroutine ben ik de hele dag niet te genieten. En dankzij dit heerlijke weer speel ik al een hele week de rol van dorpsgek.

Mijn ramen zitten namelijk potdicht en hoe hoog het zonnetje ook staat, mijn gordijnen zijn gesloten. Echt gelukkig word ik er niet van. En dat alles dankzij mijn overburen, meneer en mevrouw Naaktgeboren. Meneer en mevrouw Naaktgeboren nemen hun achternaam namelijk wel heel erg letterlijk. En dus liggen ze nu zoals ze zijn geboren in hun achtertuin. Hún tuintje dat aan míjn raam grenst. Elk jaar, zodra het kwik boven de twintig stijgt, halen zij vol goede moed hun tuinmeubilair tevoorschijn. En ’s ochtends, zodra het zonnetje wakker is, liggen zij heerlijk in hun achtertuintje te bruinen. Buttnaked.

Nederland is een vrij land, wordt er vaak hard geroepen. Vooral in je eigen kringen kun je doen en laten wat je wilt. Met als gevolg dat ik niets aan deze situatie kan doen. Hoewel ik met een topless bejaarde overbuurvrouw nog wel kan leven, gaat dit me echt te ver. Maar dankzij de vrijheid van Nederland moet ik elke ochtend tegen een hangende kont aan kijken en me realiseren dat ik er later ook zo uit ga zien.

Intussen is het op mijn kamer verstikkend heet. Het is er te warm om te slapen, te eten, te drinken, kortom te leven.

Hoe ik dit probleem nu weer moet oplossen? Ik heb werkelijk geen flauw idee. Intussen is het op mijn kamer zo warm dat ook ik maar al mijn kleren uittrek.

Hasna el Maroudi

Student modevormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Begon als redacteur/columnist bij Spunk, het online jongerenmagazine.

    • Hasna el Maroudi