Minder zonnig

De afgelopen week had de lente zomerallures met veel zonneschijn en temperaturen die diep landinwaarts steeds tot 24 à 25 graden wisten op te lopen. Er volgt nog zo’n zomerachtige lentedag, maar dan houdt het op.

Zaterdag komt vanuit het zuiden buiïge regen opzetten en dan vallen de temperaturen ook terug naar meer normale waarden voor deze tijd van het jaar. Vandaag was het in ieder geval zonnig en warm met later een verkoelende zeewind in de kustprovincies. Vanavond en vannacht staat er weinig wind en uiteindelijk koelt het landinwaarts hier en daar af tot onder de 10 graden.

Morgen overdag drijft er wat bewolking over, maar het blijft wel droog. De zon verliest dus wat terrein en de maximumtemperatuur varieert van 18 tot 22 graden in een brede kuststrook, waar een windje van zee gaat opsteken, tot rond 25 graden dieper landinwaarts.

Met het aanbreken van het weekeinde wordt er ook een punt achter het zonnige, droge en warme weer gezet. In de loop van zaterdag komt er vanuit het zuiden een regenzone aan. Voor de buien arriveren kan het kwik nog tot rond 20 graden oplopen. De buien trekken in de nacht daarop weg.

Zondagochtend valt er nog een laatste bui, maar ‘s middags blijft het meestal droog en breekt de zon weer door. Bij een matige noordelijke wind wordt het zo’n 14 tot 18 graden. De dagen daarna verlopen nat met „normale” maxima voor mei: tussen 14 en 20 graden.