Matinee

Matinee Tussen twee topstukken in het balletmuziekrepertoire van Igor Stravinsky, het neoklassieke Apollon musagète en zijn grootste hit Le sacre du printemps, dirigeert Jaap van Zweden zijn Radio Filharmonisch Orkest op 13 en 16 mei in de wereldpremière van Fractal Concert 2 van Theo Verbey. Soliste is de pianiste Ellen Corver. Fractal is een wiskundige figuur die Verbey fascineert en de term kwam ook al voor in titels als Fractal Symphony en Fractal Variations. 13 mei 14u15 en 16 mei 20u Concertgebouw Amsterdam 020-6718345. Radio 4: rechtstreeks 13 mei Foto Roger Cremers Nederland, Amsterdam, 03-01-2006 Theo Verbey (Componist) werd op 5 juli 1959 in Delft geboren. Opleiding: Van 1978 tot 1984 studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag: muziektheorie bij Hein Kien en Diderik Wagenaar en compositie bij Peter Schat en Jan van Vlijmen. Daarnaast volgde hij in 1992 de ISCM zomercursus in Polen, in 1984 de DarmstŠdter Ferienkurse en in 1998 de cursus Digital Recording & Mixing aan het College of Multimedia in Amsterdam. In 2002 volgde hij de cursus koordirectie van de SNK. Activiteiten: Sinds 1984 is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast is hij sinds 1995 docent instrumentatie en compositie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1993 en 1997 was hij jurylid van de Internationale Compositiewedstrijd Koningin Elisabeth te Brussel en in 1998 van het Nationale Compositieconcours van Tapei (Taiwan). In 2001 was Verbey zowel gastdocent aan het Royal College of Music in Londen als composer-in-residence tijdens het EuropŠisches Musikfest MŸnsterland. Composities: Zijn werk werd uitgevoerd door vrijwel alle Nederlandse orkesten, waaronder ook het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, het ASKO Ensemble, het Schšnberg Ensemble, het Nieuw Ensemble, het Radio Kamerorkest en Nieuw Sinfonietta Amsterdam. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Cremers, Roger

Tussen twee topstukken in het balletmuziekrepertoire van Igor Stravinsky, het neoklassieke Apollon musagète en zijn grootste hit Le sacre du printemps, dirigeert Jaap van Zweden zijn Radio Filharmonisch Orkest op 13 en 16 mei in de wereldpremière van Fractal Concert 2 van Theo Verbey. Soliste is de pianiste Ellen Corver. Fractal is een wiskundige figuur die Verbey fascineert en de term kwam ook al voor in titels als Fractal Symphony en Fractal Variations.

13 mei 14u15 en 16 mei 20u Concertgebouw Amsterdam 020-6718345. Radio 4: rechtstreeks 13 mei