Internet Voorkeur

Soldaten. ‘Faces of the Fallen’ heet de site die de Amerikaanse krant The Washington Post wijdt aan de soldaten die in Irak en Afghanistan zijn gesneuveld. Op de openingspagina staan kleine aanklikbare foto’s van de 100 meest recent omgekomen militairen. Achter elke foto steekt een korte biografiel. Zo is te lezen dat de 19-jarige soldaat Michael E. Bouthot is omgekomen op 22 april jl. in Irak toen een bomexplosie vlakbij zijn voertuig tot gevechten leidde. De meeste gevallenen hebben ongeveer de leeftijd van Michael: in de leeftijdsgroep 19-24 jaar zijn buitenproportioneel veel militairen omgekomen. De rijkgevulde site bevat naast gegevens over de leeftijden van de omgekomen militairen ook gegevens over de staten waar ze vandaan komen, hun rang en het jaar van hun dood. Er kan ook gezocht worden op naam.

Er wordt op de kaart veel gebruik gemaakt van Google Maps. Op overzichtelijke kaartjes is in een oogopslag te zien welke staat bijvoorbeeld de meeste gesneuvelden telt (Californië) en welke de minste (Guam).

Als je vervolgens op de naam van een staat klikt, verschijnt een lijstje met foto’s van alle gesneuvelden uit betreffende staat. Daarnaast is er op de site nieuws en persoonlijke verhalen van militairen te vinden.

(http://projects.washingtonpost.com/fallen)