Bellen met een chocolaatje

KG800.JPGNa een paar jaar waarin vrijwel elke nieuwe gadget verplicht in voorspelbaar iPod-wit op de markt verscheen, is het nu tijd voor een ander kleurtje. Elektronicafabrikant LG gaat er prat op dat zijn nieuwe KG800 gsm volledig zwart is, totdat een aai van een slanke damesvinger het toestel activeert (speciaal daarvoor vond LG het Touch Sensitive Keypad uit). Dan lichten de rode led-lampjes onder de navigatietoetsen op. Het Hebben-team had sterk de indruk naar de achterlampen van een Audi A3 te kijken.

Op het uitschuifbare numerieke keyboard zijn de cijfers gewoon wit gebleven. Dat komt niet het design, maar wel het gebruiksgemak ten goede. Tenslotte moet je met een telefoon ook snel een nummer kunnen kiezen. Het persbericht ronkt over „zwart, sexy en slank” en alsof dat niet genoeg is wordt de KG800 als Chocolate Phone op de markt gebracht. Ondanks de lekkere looks zijn het de saaie specificaties die de KG800 sieren: de gsm heeft standaard 128 MB intern geheugen en is als usb-schijf te benaderen. Een kabeltje tussen pc en telefoon en je kunt snel bestanden overhevelen: losse geheugensticks zijn niet meer nodig. Het chocolaatje kost 449 euro.

    • Marc Hijink