BEELDENDE KUNST

Mapping the StudioDe thematentoonstelling Mapping the Studio laat zien hoe kunstenaars zich verhouden tot hun eigen werkomgeving. Het accent van de expositie ligt op de periode 1965-1975, toen veel kunstenaars de beslotenheid van het traditionele atelier verlieten. De titel is ontleend aan de monumentale video-installatie Mapping the Studio I - All Action Edit (Fat Chance John Cage) uit 2002 van Bruce Nauman, dat een centrale plek op de tentoonstelling inneemt. In dit werk toont de Amerikaanse kunstenaar de nachtelijke opnamen van zijn verlaten atelier. Ook worden enkele van Naumans studiofilms getoond, waarin hij met zijn lichaam de ruimte lijkt te verkennen. Verder zullen werken te zien zijn van o.m. Atelier Van Lieshout, John Bock, Daniel Buren, Tacita Dean, Jan Dibbets, Martha Rosler, Gregor Schneider, Gerry Schum, Richard Serra en Robert Smithson.

Mapping the Studio 12 mei t/m 20 aug Stedelijk Museum CS, Oosterdokskade 5. Dag 10-18u.