Zeilend langs historisch New York

Het zeiljacht van het Ericsson Racing Team, een van de zeven deelnemers aan de Ocean Race, glijdt over de rivier Hudson ten zuiden van Manhattan de haven van de Amerikaanse stad New York binnen.

Zeilend langs historisch New York New York. Het zeiljacht van het Ericsson Racing Team, een van de zeven deelnemers aan de Ocean Race, glijdt over de rivier Hudson ten zuiden van Manhattan de haven van de Amerikaanse stad New York binnen. Hier vaart het jacht van de Amerikaanse schipper John Kostecki voorbij Battery Park, de meest zuidelijke punt van Manhattan waar Nederlanders in 1621 zorgden voor een van de meest controversiële ‘vastgoeddeals’ uit de geschiedenis, door voor omgerekend 24 dollar het eiland Manhattan te kopen van de Alqonquin-indianen. Ze noemden het eiland Nieuw Amsterdam. De buurt net ten noorden van Battery Park is nu het kloppend hart van de zakenwereld in New York, met de beurs van Wall Street, oorspronkelijk een ommuurd kasteel uit 1633. De zeven deelnemers aan de Ocean Race liggen vandaag in de haven van New York. Morgen vertrekken de jachten alweer naar Portsmouth. Begin juni eindigt de voorlaatste etappe van de wedstrijd in Rotterdam. Op 15 juni gaat de race dan verder richting Gotenburg. Foto Ezra Shaw/Getty Images The Ericsson Racing Team boat arrives 09 May 2006, in the New York Bay just south of Manhattan during leg six of the Volvo Ocean Race that started in Annapolis, Maryland 07 May, and finished in New York City on 09 May in New York City. Ezra Shaw/Getty Images/AFP =FOR NEWSPAPER AND TELEVISION USE ONLY=
Zeilend langs historisch New York New York. Het zeiljacht van het Ericsson Racing Team, een van de zeven deelnemers aan de Ocean Race, glijdt over de rivier Hudson ten zuiden van Manhattan de haven van de Amerikaanse stad New York binnen. Hier vaart het jacht van de Amerikaanse schipper John Kostecki voorbij Battery Park, de meest zuidelijke punt van Manhattan waar Nederlanders in 1621 zorgden voor een van de meest controversiële ‘vastgoeddeals’ uit de geschiedenis, door voor omgerekend 24 dollar het eiland Manhattan te kopen van de Alqonquin-indianen. Ze noemden het eiland Nieuw Amsterdam. De buurt net ten noorden van Battery Park is nu het kloppend hart van de zakenwereld in New York, met de beurs van Wall Street, oorspronkelijk een ommuurd kasteel uit 1633. De zeven deelnemers aan de Ocean Race liggen vandaag in de haven van New York. Morgen vertrekken de jachten alweer naar Portsmouth. Begin juni eindigt de voorlaatste etappe van de wedstrijd in Rotterdam. Op 15 juni gaat de race dan verder richting Gotenburg. Foto Ezra Shaw/Getty Images The Ericsson Racing Team boat arrives 09 May 2006, in the New York Bay just south of Manhattan during leg six of the Volvo Ocean Race that started in Annapolis, Maryland 07 May, and finished in New York City on 09 May in New York City. Ezra Shaw/Getty Images/AFP =FOR NEWSPAPER AND TELEVISION USE ONLY= AFP

Hier vaart het jacht van de Amerikaanse schipper John Kostecki voorbij Battery Park, de meest zuidelijke punt van Manhattan waar Nederlanders in 1621 zorgden voor een van de meest controversiële “vastgoeddeals' uit de geschiedenis, door voor omgerekend 24 dollar het eiland Manhattan te kopen van de Alqonquin-indianen. Ze noemden het eiland Nieuw Amsterdam. De buurt net ten noorden van Battery Park is nu het kloppend hart van de zakenwereld in New York, met de beurs van Wall Street, oorspronkelijk een ommuurd kasteel uit 1633.

De zeven deelnemers aan de Ocean Race liggen vandaag in de haven van New York. Morgen vertrekken de jachten alweer naar Portsmouth. Begin juni eindigt de voorlaatste etappe van de wedstrijd in Rotterdam. Op 15 juni gaat de race dan verder richting Gotenburg.