Zeemeermin

Misschien vinden meisjes van een jaar of tussen-borsten-en-eerste-zoen Aquamarine nog best te verteren. Op dvd of tv. Of als ze er toevallig tegenaan lopen. Zoveel films worden er per slot van rekening niet gemaakt voor en over vriendinnen die samen verliefd zijn op dezelfde strandwacht, elkaar genereus beloven blij te zijn voor de ander als lekker ding Raymond toevallig niet op henzelf zou vallen, en dan maar een ander meisje helpen zijn hart te veroveren. Een ander meisje dat toevallig ook nog een zeemeermin is, want die willen aan de kust van Florida nog wel eens aanspoelen. Sprookjes als deze mogen best ongeloofwaardig zijn, maar als ze ongeïnspireerd worden verteld, zijn ze wel erg moeilijk te geloven. Pikant detail: een deel van de plot draait om de dreigende verhuizing van Claire naar Australië, maar in de film is de Australische kust als belangrijkste filmlocatie al lang stand in voor de Amerikaanse.

Last Holiday. Regie: Wayne Wang. Met: Queen Latifah, LL Cool J, Gérard Depardieu, Timothy Hutton, Giancarlo Esposito. In: 15 bioscopen.[br/]

Hoodwinked. Regie: Cory Edwards, Todd Edwards. Met de stemmen van: Glenn Close, Anna Hathaway, James Belushi, Chazz Palminteri. In: 35 bioscopen.[br/]

Aquamarine. Regie: Elizabeth Allen. Met: Emma Roberts, JoJo. In: 10 bioscopen. [br/]