Veiling van Warhol, Judd en Hirst breekt records

ROTTERDAM, 10 mei. De veiling gisteravond bij Christie`s in New York van naoorlogse en hedendaagse kunst heeft 143 miljoen dollar opgebracht. De 26 aangeboden werken van Donald Judd gingen voor in totaal 24,4 miljoen dollar weg. Met de opbrengst willen zijn nazaten een fonds vormen voor het behoud van werken van hem in New York en Texas. Een schilderij van Andy Warhol uit 1962 van een Campbell`s soepblik bracht 11,7 miljoen op, een door midden gezaagde lam op sterk water van Damien Hirst 3,3 miljoen, een record voor deze Engelse kunstenaar. Een doek van De Kooning uit 1961 bracht 10 miljoen op. Een tegenvaller was een schilderij van Francis Bacon uit 1956, Man Carrying a Child, dat het vooraf vastgestelde minimum van 8 miljoen dollar niet haalde.