Toren 7 van WTC in New York na ruim vier jaar weer open

Toren 7 van WTC in New York na ruim vier jaar weer open New York, 10 mei. Larry Silverstein, projectontwikkelaar van het World Trade Center in New York, wandelt op de 52ste en hoogste verdieping van de nieuwe Toren 7 WTC. Het is het eerste gebouw van het WTC-complex dat herbouwd is nadat twee vliegtuigen op 11 september 2001 in de Twin Towers vlogen. 7-WTC gaat over twee weken open. Hoewel hij nu een kwart heeft verhuurd, is Silverstein ervan overtuigd dat hij alle 158.000 vierkante meters kantoorruimte binnen een jaar verhuurd heeft voor in totaal 85 miljoen dollar (66,5 miljoen euro). „Ik ben de helft goedkoper”, stelt de miljardair. 7-WTC werd in 1987 gebouwd voor huurders zoals de Amerikaanse geheime dienst en het ministerie van Defensie. Het stortte in de namiddag van 11 september in, nadat brokstukken van de Twin Towers Toren 7 in brand zette. Foto Reuters World Trade Center developer Larry Silverstein walks on the vacant 52nd floor of the new 7 World Trade Center tower in New York May 8, 2006 during a tour and interview with Reuters. The first new skyscraper built at the World Trade Center site opens in two weeks and developer Larry Silverstein is confident he will rent all 1.7 million square feet (158,000 square metres) of office space within a year. Photo taken May 8. REUTERS/Mike Segar REUTERS