Tientallen doden bij geweld in Irak

Bagdad, 10 mei. Bij een zware zelfmoordaanslag op een markt in de Noord-Iraakse stad Tal Afar zijn gisteren zeker 20 mensen om het leven gekomen en 134 gewond. De dader bracht een vrachtwagen met explosieven tot ontploffing op een drukke markt in Tal Afar, 150 kilometer van de grens met Syrië. In maart gaf de Amerikaanse president Bush Tal Afar nog als voorbeeld van een succesvolle militaire actie om een Iraakse stad van opstandelingen te zuiveren. Vandaag werden in de stad Baquba zeven burgers gedood toen een auto ontplofte waaruit ze vier lijken probeerden te bergen. Bij Baquba werden elf mensen gedood toen rebellen vanuit een rijdende auto het vuur opende op de bus waarin zij naar hun werk reden. In Bagdad werd een hoge functionaris van het ministerie van Defensie doodgeschoten.